Chlapec na čtyřkolce

Pátrání po chlapečkovi skončilo šťastně!


Včera krátce po jednadvacáté hodině přijal operační důstojník na lince 158 oznámení, které vždy zalarmuje veškeré síly a prostředky, nebylo tomu jinak ani v tomto případě. Rodina z Protivínska pohřešovala malého chlapce (2014), který jezdil na dětské čtyřkolce, ale nevrátil se domů.

Rodina nejprve hledala dítě sama, v lese však nalezli pouze zapadlou čtyřkolku. Okamžitě po oznámení na místo vyjížděli policisté z řad pořádkové policie, dopravní policisté, psovodi i kriminalisté. Připraven ke vzletu byl i policejní vrtulník a připraveni k zásahu byli i policisté jihočeské zásahové jednotky. Vyjížděli také profesionální i dobrovolní hasiči.

Během pátrací akce zazněla do vysílaček a telefonů ta nejlepší zpráva: „Chlapec nalezen, je v pořádku“. Na ztracené dítě narazili cyklisté, chlapec vyčerpán chůzí lesem spal na silnici. Policisté byli v tu chvíli kousek od místa nálezu a tak si pohřešovaného hocha od cyklistů převzali. Malého motorkáře předali po vyšetření zdravotnickou záchrannou službou šťastným rodičům a akce mohla být ukončena.

V souvislosti s tímto případem opětovně upozorňujeme rodiče a všechny, kdo nad dětmi dohlíží, aby byli v letních měsících, kdy je uvolněnější prázdninový režim a podniká se také více volnočasových aktivit,  pozorní a nenechávali děti bez dozoru. Mnohdy stačí malá chvilka a dostanou se do nebezpečí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 06.08.2018 18:43




0 +
 

Hlavní zprávy