Seniorské hrátky v Českém Krumlově odstartoval svými písněmi a historkami Don José Pedro Rodriguez de Montagnes de Laufer

Během své dosavadní kariéry si stačil střihnout roli ve 42 filmech či 19 seriálech. Zároveň mimo jiné natočil 10 dlouhohrajících desek a 53 singlů. Svými hity i historkami bude i letos hlavním tahákem již III. ročníku Seniorských hrátek,


Během své dosavadní kariéry si stačil střihnout roli ve 42 filmech či 19 seriálech. Zároveň mimo jiné natočil 10 dlouhohrajících desek a 53 singlů. Svými hity i historkami bude i letos hlavním tahákem již III. ročníku Seniorských hrátek, které v úterý odstartovaly tradičně v Českém Krumlově. 
Oním aktérem není nikdo jiný než rodným jménem Don José Pedro Rodriguez de Montagnes de Laufer. Jeho fanoušci ho ale spíše znají jako Josefa Laufera. 

Měření tlaku, cukru v krvi či cholesterolu

„Letos se na Seniorských hrátkách naši dříve narození spoluobčané mohou seznámit s kontaktními centry Senior Point, která poskytují sociální poradenství, pomohou s ovládáním moderních technologií, pořádají kroužky rukodělných prací nebo nabízejí možnost společenského setkávání," nastínila hejtmanka Ivana Stráská, která je zároveň patronkou tohoto projektu.

Na programu bude i navazující projekt Senior Pas, který nabízí držitelům slevy a různé další výhody. „Hlavně však chceme dát všem účastníkům Seniorských hrátek najevo, že jsou pro nás důležitou součástí společnosti, že si jich vážíme a chceme jim pomoci překonávat nástrahy každodenního života," zdůraznila Stráská.

Chybět nebude samozřejmě ani informační a osvětová činnost v oblasti zdravého životního stylu, zaměřená na význam prevence u civilizačních chorob, důležitost aktivního pohybu, měření tlaku, cukru v krvi či cholesterolu.

Nejvíce se těší na vystoupení svého idolu z mládí

„Jako klub seniorů z Větřní sem jezdíme už třetím rokem. Je to tu skvělé, získáme spoustu zajímavých informací a ti odvážnější z nás si nechají zjistit údaje o svém zdraví,“ uvedla předsedkyně klubu Jiřina Kozáková a přiznala, že nejvíce se těší na vystoupení svého idolu z mládí Josefa Laufera. „Obdivuji, jak je ve svém věku stále vitální,“ dodala Kozáková.
„U našeho stánku se zaměřujeme hlavně na informace o zdravé výživě,“ sdělila Marie Nosková z krajské hygienické stanice s tím, že pro starší generaci jsou problematické především zvýšené hodnoty cukru a důležitý je také přiměřený pohyb.

Známý šoumen se narodil ve Francii

Devětasedmdesátiletý šoumen Laufer se jako Don José Pedro Rodriguez de Montagnes de Laufer narodil ve Francii. Jeho otec byl původem Slovák a matka Španělka. Dětství prožil v Anglii a v tehdejším Československu se rodina usídlila až v roce 1947. Pracovat začal ve výzkumném ústavu, ale již během vojenské základní služby začínal hrát ochotnické divadlo. Postupem doby začal pravidelně účinkovat v muzikálech, vyučovat pantomimu na taneční konzervatoři a vystupovat v Československé televizi. V kariéře využívá své jazykové znalosti, když hovoří plynně anglicky, španělsky a německy.

Kdy a kde se Seniorské hrátky 2018 uskuteční:

30. srpna Blatná, Kinosál TJ Sokolovny
4. září Prachatice, Národní dům
6. září Písek, Divadlo Fráňi Šrámka
11. září Tábor, Spolkový dům Střelnice
18. září Jindřichův Hradec, KD Střelnice
25. září České Budějovice, KD Slávie

Začátek je vždy v 15 a konec v 17 hod

V Českých Budějovicích je začátek už v 14.30 a konec v 16.30 hod

VSTUPNÉ JE ZDARMA


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.08.2018 20:19




0 +
 

Hlavní zprávy