Stoprocentní Dynamo v neděli přivítá Prostějov

Všechny tři dosavadní zápasy Dynama s Prostějovem skončily na Střeleckém ostrově výhrou domácích 3:0.


Pokud by tento stav platil i v neděli po 19. hodině, žádný z českobudějovických fanoušků by se jistě nezlobil. Hanáci však svoji kůži neprodají lacino a zatím jako nováček budí respekt. Utkání 4. kola odstartuje v neděli v 17 hodin.


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz


1.SK Prostějov
www.1skprostejov.cz
3. místo (9 bodů)Postavení v tabulce5. místo (5 bodů)
6:2Skóre4:2
Matej Mršič (2 góly)
Ivo Táborský (2 góly)
Nejlepší střelecMartin Sus (1 gól)
Karel Kroupa (1 gól)
Lukáš Hapal (1 gól)
Jan Šteigl (1 gól)
Petr Javorek (1 ŽK)
Filip Havelka (1 ŽK)
Róbert Kovaľ (1 ŽK)
Žluté kartyMartin Sus (2 ŽK)
nikdoČervené kartynikdo
Zdeněk Křížek (1)Čistá konta brankařůMiloslav Bréda (2)
Dynamo – Vlašim 1:0Poslední zápasProstějov – Žižkov 0:0

1.SK Prostějov je staronovým celkem ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži. Hanáci před dvěma lety sestoupili zpět do MSFL, tu ale v minulém ročníku jasně ovládli. Tentokrát už 1.SK nechce, aby jeho setrvání ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE mělo jepičí život. Prostějov dobře posílil. Mužstvo doplnili fotbalisté, kteří už mají v první či druhé lize něco odehráno – Janíček ze Zlína, Biolek ze Slovácka, Slaninka z Frýdku-Místku či slovenský brankář Bréda. Nejčerstvější posilou je angažování velezkušeného bývalého reprezentanta Jana Poláka, jenž se stal v Brně nechtěným. K zápasu však Polák zřejmě připraven ještě nebude, neboť doléčuje zranění.

Polák není jediným, koho trápí zranění. Poslední utkání vynechal vytáhlý forvard Karel Kroupa, velká osobnost týmu a zároveň i v osmatřiceti letech velmi nebezpečný útočník. Obraně by měl velet další ostřílený borec Aleš Schuster. Prostějovská defenziva s bývalým zadákem brněnské Zbrojovky dvakrát inkasovala pouze v prvním utkání proti Vlašimi, kdy Hanáci v závěru přišli o tři body. Chuť si spravili v dalším kole, kdy vykradli třinecký stadion. Poslední duel s Viktorií Žižkov gól nenabídl, a tak má celek trenéra Oldřicha Machaly po třech kolech pět bodů a je pátý.

Českobudějovické Dynamo stále drží stoprocentní bilanci. Po výhrách nad Třincem a Žižkovem urvali Jihočeši tři body i proti houževnaté Vlašimi. Středočeští mladíci dlouho odolávali a byli blízko remíze, černobílí však byli odměněni za bezbřehou snahu o rozhodnutí zápasu brankou z 89. minuty, kterou trefil hrdina posledních dní Ivo Táborský. V tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tak zůstávají čtyři celky s plným bodovým kontem. Kromě Dynama ještě Jihlava (Kraj Vysočina), Hradec Králové a Ústí nad Labem.

Horejšův výběr je na vítězné vlně a v týmu panuje pohoda. Trenéři navíc mají z čeho vybírat, mužstvo mají prakticky kompletní. Mimo hru je jen rekonvalescent Sajčič. Otazník se vznáší nad startem Róberta Kovaľa, jenž poslední utkání nedohrál kvůli svalovým problémům. Naopak za juniorku již nastoupil brankář Staněk. V týmu panuje zdravá konkurence a střídající hráči hru vždy oživí. Trenéři mají zatím šťastnou ruku. Proti Vlašimi týmu pomohli i fanoušci, kteří Dynamo dotáhli k cenné výhře.

Vzájemné zápasy:

Oba celky spolu odehrály v novodobé historii pouze šest utkání. První dvě v sezoně 1998/99, kdy se také datuje doposavad jediná výhra Prostějova nad Dynamem. O tři roky později se body na Hané dělily, na Střeleckém ostrově se radovali domácí. Poslední měření sil se odehrála v ročníku 2016/17, kdy černobílí vyhráli dvakrát shodně 3:0. Ostatně všechny čtyři výhry Jihočechů měly, co se výsledku týče, stejnou podobu.

Poslední vzájemné utkání – 6. 5. 2017 – 25. kolo FNL:
1.SK Prostějov - SK Dynamo ČB 0:3 (0:1)
Branky: 54. a 58. Pešek, 45+2. Táborský (pen.). ŽK: Hirsch, Alaverdašvili - Funda. Rozhodčí:Ardeleánu - Wilczek, Caletka. Diváků: 200.
Sestava Dynama: Křížek – Klesa, Šourek, Havel, Kladrubský – Benát, Čavoš - Pešek, Táborský (85. Matějka), Funda (74. Vopat) – Kalod (67. Kadula). 
Sestava Prostějova: Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Hirsch, Sus – Hladík (79. Alaverdašvili), Pančochář, Machynek (72. Čtvrtníček), Fládr – Sečkář (58. Píchal).
Ostatní zápasy 4. kola:
Hradec Králové - Vítkovice10. 8. 201818:00
Jihlava - Táborsko10. 8. 201818:00
Třinec - Pardubice11. 8. 201810:15
Chrudim - Znojmo11. 8. 201810:15
Žižkov - Brno12. 8. 201813:45
Varnsdorf - Sokolov12. 8. 201817:00
Vlašim - Ústí nad Labem12. 8. 201817:00

Utkání 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY začíná v neděli v 17 hodin na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Váňa, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Ondřej Černý a Ondřej Kožár.

Sdílej článek! Tweet 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.08.2018 19:44




0 +
 

Hlavní zprávy