Žáci ze strakonické školy mají novou učebnu

Tu slavnostně otevřeli ve Vyšší odborné škole, Střední průmyslové škole, Střední odborné škola řemesel a služeb ve Strakonicích (VOŠ, SPŠ a SOŠ) ve středu 21. listopadu.


Dosud se žáci zaučovali na cvičných strojích, teď mají k dispozici zařízení reálná

Vypadá to úžasně, moc se na práci na těchto strojích těším. Je to prostě špička. Šestnáctiletý student strojírenství Lukáš Hejhal takto okomentoval vybavení nové učebny, kde bude získávat první ostruhy ve svém oboru. Hlavní devízou učebny je vybavení reálnými stroji. „Dosud se žáci zaučovali na cvičných strojích, teď mají k dispozici ale zařízení reálná. Konkrétně se jedná o tři CNC obráběcí centra, 3D skener, svařovací simulátor a laserové gravírovací zařízení. Věřím, že tuto skutečnost plně využijí a zároveň zužitkují po absolvování naší školy v praxi či při studiu na vysoké škole,“ uvedl ředitel (VOŠ, SPŠ a SOŠ) Miloslav Pileček. Hejtmanka poděkovala všem, kteří se na vybavení supermoderní učebny podíleli. Vybudování nové učebny bylo hlavní součástí investice, kterou škola do své postupující modernizace vynakládá. Z celkových 29,8 milionu korun činila 26,8 milionu dotace z Integrovaného regionálního operačního programu a tři miliony uhradil, coby zřizovatel školy, kraj.
Zařazení reálných strojů do výuky kvituje i hejtmanka Ivana Stráská
, která se slavnostního otevření učebny zúčastnila. „Chtěla bych poděkovat všem, kteří se na vybavení této supermoderní učebny podíleli. Naši žáci a následně i absolventi totiž budou konkurenceschopní pouze v případě, že jim umožníme vzdělání v odpovídajícím zázemí se špičkovými stroji. A jsem velice ráda, že se vydáme právě touto cestou. Zároveň je to i cesta, jak se dostávat v našem školství více vpřed,“ doplnila Stráská.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy