Benzínové nebo elektrické sekačky: které jsou lepší?

Při výběru nové sekačky budete postaveni před důležité rozhodnutí: benzínové nebo elektrické? Na trhu pohodlně seženete oba dva typy. Otázkou je, který z nich je lepší?


Benzínové nebo elektrické sekačky - řešíte dilema?

Je lepší pořídit sekačku benzínovou, nebo se vyplatí investice do elektrické? Možná i vám tohle velmi časté dilema způsobuje vrásky na čele. Při výběru nové sekačky je potřeba zohlednit mnohem více věcí, pravdou ale zůstává, že rozhodnutí o volbě elektrické či benzínové sekačky je tím nejdůležitějším.

Volba sekačky závisí nejen na velikosti travní plochy, kterou chcete s pomocí tohoto šikovného stroje udržovat v pěkném stavu. Na rozdíly mezi těmito dvěma typy strojů narazíte i v případě jejich spotřeby nebo pohodlnosti ovládání. Jestliže stále ještě nemáte jasno, jestli je pro vás lepší elektrická či benzinová sekačka, pak jste tady správně. Společně si teď představíme výhody a nevýhody obou typů sekaček.

Výhody a nevýhody benzínové sekačky

Jako první zmíníme výhody a nevýhody benzínové sekačky. Na trhu jsou k dostání v mnoha provedeních, které se mezi sebou navzájem liší nejen cenou, ale i velikostí nebo například hmotností. Mezi největší výhody benzínových sekaček patří větší výkon i skutečnost, že se dokážou postarat o větší travní plochu. Zmínit zde musíme i absenci kabelu, což je při používání daleko pohodlnější, nežli když za sebou musíte neustále vláčet kabel k připojení do sítě. Za zmínku určitě stojí i fakt, že si benzínové sekačky mnohem lépe poradí i s vysokou trávou, takže pokud například odjedete na dovolenou a tráva vám mezitím více vyroste, nebudete se muset bát, že až se vrátíte domů, sekačka si s vyšším porostem neporadí.

A teď z té druhé stránky - nevýhody benzínových sekaček. Zde je určitě na místě vyzdvihnout zpravidla vyšší pořizovací cenu. V porovnání s elektrickými sekačkami jsou ty benzínové zpravidla dražší a představují tak vyšší finanční investici. Mínusem je i větší váha přístroje, se kterou je potřeba dopředu počítat a brát v potaz například to, jestli nemáte zahradu do svahu - více byste se nadřeli, lze to však částečně vyřešit tím, že si pořídíte sekačku s pojezdem.

Výhody a nevýhody elektrické sekačky

Druhým typem jsou elektrické sekačky, které stejně jako ty benzínové mají svá pro a proti. Výhodou elektrických sekaček je určitě nižší cena, šikovné stroje se dají pořídit už za pár tisíc, což je určitě lákavá představa především pro ty, kteří rádi ušetří. Dalším plusem je nižší váha, sekačky na elektriku se proto hodí i do zažitějších terénů. Zmínit určitě musíme i nenáročný servis a poměrně tichý chod.

Co se nevýhod týče, pak je zde určitě na prvním místě potřeba uvést kabel. Chcete-li sekat s elektrickou sekačkou, musíte jí připojit do sítě a kabel pak všude tahat s sebou, což může být značně nepohodlné a nepraktické. Kabel vás omezuje v pohybu a neumožní vám postarat se o větší travní plochu. Řeč zde může být i o spotřebě elektrické energie, která může být ve srovnání s benzínem mnohonásobně vyšší. Nevýhodou elektrických sekaček je i nižší výkon.

Autor: Redakce REGIONJIH.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 26.05.2020 13:57



4 +
 

Hlavní zprávy