Klasickou hudbu v moderním pojetí představí v Českých Budějovicích klavírista Pavel Vondráček

Fenomenální český klavírista Pavel Vondráček představí v sobotu 19. září od 19 hodin v Koncertním sále konzervatoře v Českých Budějovicích své originální pojetí klasické hudby. V rámci vlastní debutové koncertní Love Stories Tour představí nezapomenutelný program složený ze svých autorských skladeb, ale také děl největších skladatelů historie.


Famózní mladý klavírista Pavel Vondráček se po úspěchu během prosincových koncertů vydává na koncertní tour po Čechách, Moravě i Slezsku. Zatímco původní květnové a červnové termíny turné byly kvůli pandemii koronaviru odloženy, podzimní termíny jsou již potvrzené. Tour začíná koncertem v překrásném Modrém sále tepelského kláštera v sobotu 15. srpna a končí v Domě hudby Plzeň v sobotu 24. října. V Českých Budějovicích se představí v sobotu 19. září 2020 od 19 hodin v Koncertním sále místní konzervatoře.

„Tour je koncipována jako jakési protnutí populárnějších žánrů a čistě klasické hudby na formátu spíše populárnějšího koncertního turné. V krásně osvětlených interiérech se nám i díky neméně zajímavým kulisám povedlo vytvořit nezapomenutelný zážitek pro posluchače již v prosinci a nyní představíme ještě propracovanější a zajímavější verzi,“ říká hlavní interpret celého turné Pavel Vondráček. Posluchači se mohou těšit na klavírní hudbu všech žánrů, ve které vynikají především neoklasické i čistě klasické skladby.

„Kromě autorské hudby, kterou bych zařadil někam na pomezí melodického popu a klasické hudby, zazní také klasické skladby od Chopina či málo známé novoromantičky Cécile Chaminade. Během koncertu se na pódiu objeví i mí hosté, kteří okoření zážitek z večera svým osobitým přístupem k interpretaci vážné hudby,“ dodává student nejprestižnější světové hudební akademie Berklee College of Music Vondráček.

Love Stories Tour slibuje neopakovatelný zážitek pro každého posluchače instrumentální hudby. Slibuje intimní momenty i působivé a zvukově barevné palety tónů, které se střídají s monumentálností díla klasických skladatelů. Z rukou tohoto vynikajícího klavíristy pak zazní s dávkou osobitosti, avšak s hlubokým respektem k dílům těchto hudebních mistrů. Díky dokonalé klavírní technice, kterou Pavel Vondráček oplývá, se můžete v průběhu večera dotknout i těch nejobtížnějších pianistických skladeb, které zaznívají na velkých světových pódiích.

Předprodej probíhá v síti TicketON (odkaz), prodej vstupenek pak bude probíhat i na místě.

Fotogalerie
Autor: Iva Novotná Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy