V Dačicích byli oceněni nejlepší absolventi učebních oborů.

Do aktivity Jihočeské hospodářské komory, oblastní kanceláře Jindřichův Hradec, která spočívala ve vyhlášení soutěže „Učeň roku 2018


– Dačice“ se zapojilo Střední odborné učiliště zemědělské a služeb Dačice. Za účasti zástupců Hospodářské komory, vedení města Dačice, pana poslance Ing. Jana Bartoška a zástupců firem převzali nejlepší žáci každého z oborů – automechanik, opravář zemědělských strojů, zemědělec-farmář, opravářské práce, zedník, kuchař-číšník a cukrářská výroba – hodnotné ceny, které věnovali především partneři školy.

Na závěr byla vyhlášena „TOP kategorie“, kdy si ocenění krom opravdu hodnotných cen odnesli také originální nerezovou plaketu.

Věříme, že tato aktivita bude přispívat i v dalších letech k motivaci žáků k výborným výsledkům a také přispěje ke zvýšení prestiže učebních oborů v očích široké veřejnosti.

K vynikajícím výsledkům žáků při studiu jistě také přispěla realizace projektu „Modernizace vybavení dílen praktického vyučování SOUZaS Dačice“, který byl realizován za pomocí prostředků evropských fondů. Cílem projektu reg. č. CZ.1.14/2.4.00/34.03286 bylo zlepšení kvality odborného vzdělávání v podmínkách SOUZaS Dačice se zaměřením na současné moderní technologie využívané v praxi a jejich zavedení do výuky. Konkrétně bylo z prostředků Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad ve výši téměř 4.080.000,- Kč a z prostředků Jihočeského kraje ve výši téměř 720.000,- Kč pořízeno následující zařízení a stroje: zkušební stanice komponentů vznětových motorů, zařízení pneuservisu, kolový traktor, svařovací zdroje a zařízení pro strojní obrábění kovů. Vše využívají především žáci oboru automechanik, opravář zemědělských strojů, opravářské práce a zemědělec-farmář.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 09.08.2018 21:42




0 +
 

Hlavní zprávy