Americká Blue Crow Sports Group míří k většinovému podílu v Sigmě Olomouc

Sigma Olomouc, jeden z největších jmen české fotbalové ligy, jedná o možném prodeji svých akcií americké společnosti Blue Crow Sports Group. Spolupráce by mohla zajistit lepší ekonomickou pozici a šanci na rozvoj týmu. Jednání mezi oběma stranami probíhají v průběhu tohoto týdne.


Jedno z nejvýznamnějších fotbalových jmen české ligy, Sigma Olomouc, jedná o možném prodeji svých akcií s americkou společností Blue Crow Sports Group. Ten by mohl českému týmu zajistit výrazně lepší ekonomickou pozici a šanci na další rozvoj. Městký fotbalový klub Sigma Olomouc, který je součástí První ligy, bude jednat o svém budoucím majiteli už v průběhu tohoto týdne.

Jednání se účastnil také Jakub Beneš, předseda SK Olomouc Sigma MŠ, z. s., většinového akcionáře Sigmy. Spolku patří 77 procent akcií, zbytek drží město Olomouc. „Jednání jsou teprve na začátku, vyměňujeme si prvotní informace,“ sdělil Beneš MF DNES. Americká společnost Blue Crow Sports Group se sídlem v texaském Houstonu zastupuje několik investorů. Vlastní fotbalové kluby ve Španělsku (Leganés, lídr druhé ligy), v Mexiku (Cancún), v Dubaji (Elite Falcons) a před nedávným zvýšila svůj vliv také ve Vyškově hrajícím druhou českou ligu, když zvedla svůj podíl z padesáti na 99 procent. Leganés i Cancún společnost koupila teprve před dvěma lety. Na svých stránkách společnost uvádí, že „vychovává a rozvíjí místní talenty a zároveň vytváří udržitelný zdroj sportovců světové úrovně.“

Blue Crow Sports Group se představuje jako „perspektivní sportovní organizace založená v roce 2021 skupinou zkušených sportovních manažerů a investorů. BCSG se věnuje revoluci ve světě sportu prostřednictvím strategií založených na datech, nejmodernějších technologiích a inovativního rozvoje talentů.“ Sigma shání mecenáše, který by klub ekonomicky zajistil a posunul, už deset roků. Za tu dobu ji oslovilo několik zájemců, seriózní nabídka ale na stole údajně dosud nepřistála. Klub mezitím rozprodává majetek včetně Androva stadionu, který koupilo město.

Sportovně se Sigmě daří, v první lize je pátá a myslí na evropské poháry. V mistrovské skupině byla také v minulém ročníku. Pravidelně prodává za vysoké sumy talentované odchovance a tím výrazně pomáhá svému rozpočtu. Úspěšný nábor nových talentů olomouckého klubu v poslední době značně přispívá k dosahování jeho ambiciózních sportovních cílů ve světě fotbalu. Pokud by došlo k prodeji akcií, mohl by se Sigma Olomouc stát jedním z dalších příkladů úspěšné spolupráce mezi českými a zahraničními investory v oblasti profesionálního fotbalu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy