Dynamo oslavuje vítězství po osmi zápasech: Baník Ostrava poražen 3:0

Fotbalový tým Dynamo České Budějovice ukončil sérii osmi zápasů bez vítězství ve Fortuna:Lize. Domácí tým porazil Baník Ostrava 3:0, ale Dynamo přesto zůstává poslední v tabulce. Góly vstřelili mladý záložník Šigut, záložník Králik a nigerijský útočník Alli.


O Českých Budějovicích se stala senzace posledního týdne. Místní fotbalový tým Dynamo ožil a zazářil ve 20. kole Fortuna:Ligy, když na domácím hřišti porazil ostřílený Baník Ostrava 3:0. Byl to mimořádný výkon, ale navzdory tandemu trenérů Jiří Lerch a Jiří Kladrubský zůstává Dynamo poslední v tabulce.

Dynámo ukončilo sérii osmi zápasů bez vítězství v lize a svůj triumf zasloužil velmi dobrou hrou. Domácí trenérská dvojice Lerch a Kladrubský, kteří krátce předtím ze zkušeností dokázali, že dokáží Dynamo udělat konkurenceschopným, nasadila základní sestavu bez zimních posil a bez nejlepších ligových střelců. Ovšem to nezrušilo pingu Dynamo: kromě dispozice Štampacha a Kováře se soupeřovy síly zlomily.

Zápas začal vysokým tempem se šancemi na obou stranách. Ve 2. minutě se Kubala prokličkoval obranou a dostal se do úniku na brankáře Čipače, který však zasáhl včas a zachránil situaci. Poté zápas nabral na intenzitě. Domácí kapitán Ondřejek, který byl v úzkostlivém hledáčku ostravského kouče, byl vidět ve dvou šancích, ale Baníku nalezl klid a začal tvořit tlak na soupeřovu branku.

V 41. minutě měl Ondřejek velkou šanci skórovat, když se postavil na střílený center Suchana a z tří metrů rozrazil břevno. Ve 2. poločase znovu nastoupil tým Dynamo s jednoznačnou snahou postavit se k dílu a získat tři body.

Po změně stran přišel okamžik zlomu. V 57. minutě otevřel skóre mladý záložník Šigut, který dorazil míč do sítě a překonal hlavního strážce Baníku Letáčka. Gól se uznal i přesto, že předcházel ofsajd.

Ve 66. minutě navýšil své vedení domácí tým brankou záložníka Králika. Třetí ránu zasadil nigerijský útočník Alli, který z nulového úhlu překvapil ostravského brankáře a zvýšil skóre na 3:0.

Ostrava se již nedokázala odpoutat od šoku a vrátit se zpět do zápasu. Naopak Dynamo pogratulovalo svému trenérovi k pětizápasové sérii bez porážek v nejvyšší soutěži a připsalo si první vítězství po osmi zápasech bez bodového zisku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy