Kradl dřevo a neplatil výživné

.Hradec – Nová Bystřice – Měl zasílat i výhrůžné SMS.(Hlasová schránka 974 233 116)


Policisté z Nové Bystřice  včerejšího dne 1. července předali sdělení podezření muži, který se měl dopustit hned tří trestných činů. A to přečinu krádeže, přečinu nebezpečné pronásledování a přečinu zanedbání povinné výživy.

V prvním případě  měl  podezřelý  po předchozí domluvě s dalším mužem  neoprávněně pokácet  a následně odcizit z lesního porostu, na parcele  v k.ú. Číměř celkem 7 vzrostlých stromů o celkové kubatuře 5 metrů kubických, čímž měli způsobit obci  škodu v celkové výši nejméně  5 800 korun. Jak novobystřičtí policisté zjistili, přečinu krádeže se nedopustil poprvé.

 Dále v období od  února 2018 do června 2018 měl zasílat ze svého mobilního telefonu, poškozené na její mobilní telefon, nejméně třicet obtěžujících a výhrůžných SMS zpráv denně a to v denní i noční době. Text zaslaných zpráv vzbudil v poškozené důvodnou obavu o její život a zdraví.

Ve třetím případě pak podezřelý   v období od  ledna 2018 do června 2018 neměl řádně přispívat na výživu svých nezletilých dětí, obě bytem u své matky  na Jindřichohradecku a to i přesto, že podezřelý má výživné  na děti platit na základě rozhodnutí soudu. K  rukám matky dětí tak za stíhané období má dlužit nejméně  22 800 korun.

Policisté z Nové Bystřice nyní  podezřelého muže řeší v režimu zkráceného přípravného řízení.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

2. července 2018


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.07.2018 10:11




0 +
 

Hlavní zprávy