Revoluce v obchodování s elektrickou energií se chystá v sedmi evropských městech. Jedním z nich je i v jihočeský Písek

V sedmi městech po celé Evropě včetně jihočeského Písku se chystají revoluční plány v obchodování s vyrobenou elektrickou energií.


V sedmi městech po celé Evropě včetně jihočeského Písku se chystají revoluční plány v obchodování s vyrobenou elektrickou energií. Ambiciózní projekt nazvaný +CityxChange získal podporu Evropské komise.

Jeho cílem je vytvoření obytných čtvrtí, které vyrobí více elektrické energie, než místní domácnosti a firmy spotřebují. Prodej přebytečné energie by pak nezávisel na centrálním distributorovi. Projekt počítá se snahou o změnu legislativy, bez které by nezávislá distribuce elektrické energie nebyla možná.

Písek je teprve třetím městem České republiky, které se podobně rozsáhlého projektu účastní. V porovnání s Prahou a Brnem je suverénně nejmenší, oblasti Smart Cities však věnuje velkou pozornost.

„Je to obrovský úspěch, který přesahuje nejen hranice města Písek či Jihočeského kraje, ale také České republiky. Zapojili jsme se do projektu mezinárodního významu, který může přinést doslova revoluční výsledky," neskrývá nadšení místostarosta města Písek a první náměstek hejtmanky Josef Knot. 

Do projektu je kromě jihočeského Písku zapojen také Trondheim (Norsko), Limerick (Irská republika), Alba Iulia (Rumunsko), Sestao (Španělsko), Smolyan (Bulharsko) a Voru (Estonsko).


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.07.2018 21:11




0 +
 

Hlavní zprávy