Budějovická nemocnice obhájila prestižní statut v onkogynekologii

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice České Budějovice obhájilo statut onkogynekologického centra vysoce specializované péče. Ocennění zajišťuje nejvyšší úroveň onkogynekologické péče pro pacientky z Jihočeského kraje,


Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice České Budějovice úspěšně obhájilo statut onkogynekologického centra vysoce specializované péče. Toto prestižní ocenění umístilo nemocnici mezi třináct center v České republice, jejichž statut byl potvrzen na dalších pět let. Onkogynekologická péče je nyní zajištěna na nejvyšší úrovni pro pacientky z Jihočeského kraje a přilehlých oblastí.

„Považujeme získání statutu Onkogynekologického centra za obrovský úspěch, nejen pro naše oddělení a nemocnici, ale především pro pacientky, které nám svěřily své zdraví. Celý proces hodnocení k udělení statutu byl založen na velmi přísných kritériích a ověření kvality poskytovaných služeb z předchozích let, což potvrdilo Ministerstvo zdravotnictví,“ uvedl generální ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Primář Gynekologicko-porodnického oddělení doc. MUDr. Miloš Velemínský, Ph.D., MHA, zdůraznil roli celého onkogynekologického týmu pod vedením MUDr. Petra Valhou, Ph.D., a poděkoval za dlouhodobou spolupráci s ostatními specialisty a managementem nemocnice. „Bez této intenzivní a cílevědomé práce bychom takového výsledku nedosáhli,“ uvedl primář Velemínský.

„K úspěšné činnosti těchto center je nezbytná multioborová spolupráce s lékaři – specialisty a dalšími zdravotnickými i nezdravotnickými pracovníky, kteří se podílejí na diagnostickém a léčebném procesu,“ dodal ředitel úseku chirurgických oborů MUDr. Aleš Petřík, Ph.D.

Jednou z podmínek získání statutu Onkogynekologického centra je i zavádění nejmodernějších technologií a metod ve zdravotnictví. V onkogynekologii nyní získává na významu robotická operativa, která již v loňském roce získala Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice České Budějovice statut školicího centra pro robotickou operativu v gynekologii. Tato přínosná technologie nabízí vyšší úroveň péče a snižuje rizika spojená s chirurgickým zákrokem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy