Divadlo Nedbala bude částečně uzavřeno

Divadlo Oskara Nedbala v Táboře bude uzavřeno od července do konce roku 2022 kvůli rekonstrukci jevištních technologií za téměř 60 mil. Kč. Finanční zátěž sdílí kraj a město. Divadlo přesouvá provoz na jiná místa jako Městský park a Akademii múzických umění.


Divadlo Oskara Nedbala v Táboře bude čelit výrazným změnám. Od července až do konce roku 2022 se divadlo z velké části uzavře kvůli rekonstrukci jevištních technologií. Tato modernizace si vyžádá téměř šedesát milionů korun a rozdělí se mezi kraj a město.

Modernizace divadla je nezbytným krokem, který by měl zlepšit jeho dramaturgické možnosti a technické vybavení. Stávající jevištní technologie jsou ve službě již od 60. let minulého století a vyžadují nutnou obnovu a modernizaci.

Finanční zátěž spojená s rekonstrukcí divadla bude rozdělena mezi kraj a město Tábor, což potvrdil táborský starosta Štěpán Pavlík. Podle jeho slov jde o důležitou investici do kultury, která se na scéně Táborského divadla promítne po velmi dlouhé době.

Divadlo Oskara Nedbala ovšem nezavře úplně bez náhrady. Jeho provoz se omezeně přesune na jiná místa, jako například do Městského parku nebo Akademie múzických umění. Diváci se tak mohou i v průběhu rekonstrukce těšit na pestrou nabídku představení s drobnými úpravami.

Investice do Divadla Oskara Nedbala potěšila i herce a zaměstnance divadla, kteří se těší na lepší pracovní podmínky a představení s vyšším technickým standardem. Zároveň doufají, že rekonstrukce divadla přiláká více diváků a ještě více obohatí kulturní dění v regionu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy