Jan Žižka oslavuje 600 let: Akce pro všechny ve Jihočeském muzeu!

Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích oslavuje 600 let od činnosti českého hrdiny Jana Žižky. Akce zahrnuje přednáškový cyklus, edukační dílny, workshopy pro milovníky českých dějin a středověké kultury.


Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích zve širokou veřejnost k oslavě 600 let od doby činnosti českého národního hrdiny Jana Žižky. Pod názvem 'Jan Žižka na jihu Čech 600 let' muzeum připravilo bohatý program doprovodných akcí, který zahrnuje přednášky, edukační dílny a workshopy pro všechny milovníky českých dějin a středověké kultury.

Ústředním bodem oslav je přednáškový cyklus s významnými odborníky, který nabídne návštěvníkům poutavé příběhy a zajímavosti ze života Jana Žižky a jeho doby. V přednáškovém sále Jihočeského muzea si tak můžete vyslechnout přednášky o počátcích husitství, středověkých zbraních či módních trendech. Kromě toho se můžete těšit na přednášku o Českých Budějovicích za časů Jana Žižky a na ukázky středověké stravy.

Pro mladší návštěvníky je připraven cyklus edukačních dílen, během kterých se budou moci seznámit s umělecko-řemeslnými technikami středověku a zkusit si vytvořit vlastní škapulíř, diadém či rozšířit své hry pomocí stolních her té doby.

Originálním doplňkem celého projektu jsou workshopy pořádané v archeoskanzenu Trocnov, kde se zájemci mohou naučit středověké řemeslné techniky, jako je výroba košnic, barvení látek nebo hrnčířství. Workshopy jsou otevřeny pro maximálně deset účastníků a nabízejí tak jedinečnou příležitost se rychle zapojit do dovedností našich předků.

Oslavy 600 let od časů Jana Žižky na jihu Čech tak představují skvělou příležitost pro všechny zájemce o českou historii a středověkou kulturu. Neváhejte a nechte se pozvat do světa Jana Žižky a jeho doby. Více informací o programu a jednotlivých akcích naleznete na stránkách Jihočeského muzea: https://www.muzeumcb.cz/. Těšíme se na vaši návštěvu!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy