Kozí baby boom v ZOO Dvorec

ZOO Dvorec u Borovan zažívá kozí boom s narozením 8 kůzlat a další čtyři samice mají porodit brzy. Návštěvníci přicházejí, aby viděli tato roztomilá zvířata a jejich hravé chování.


Období roztomilých kůzlat vrcholí v ZOO Dvorec u Borovan, kde již nyní přibilo osm malých kozích přítelkyň. A co ještě nadchází? V následujících dnech by měly porodit další čtyři samice. Tento kozí boom přitahuje zvědavé návštěvníky, kteří touží vidět tyto malé stvoření a sledovat jejich roztomilou hru.

V tomto jihočeském zvířecím parku se za poslední dny narodilo hned několik kůzlat srovnatelného stavu adorability. V pátek jich bylo čtyři, v sobotu přibyla další dvě, a v neděli jich již bylo osm, jak se proháněly po výběhu. Jejich tatínek následně obdivuje z dálky, zatímco maminky se o své potomky starají velmi dobře.

Mezi osmi mláďaty pět kluků a tři dívky doslova kypí energií. A tento pomer by se mohl brzy zvýšit, protože čtyři další samice koz jsou rovněž březí. Většinou se rodí jedno až dvě mláďata.

Ačkoli jsou návštěvníci v oblasti kozího výběhu momentálně omezeni, brzy se jim naskytne příležitost přijít blíže a dokonce pohladit kůzlata, jakmile trochu zesílí. Zoo Dvorec je otevřena o víkendech, svátcích a prázdninách, takže pokud byste chtěli navštívit tyto malé kozí přátelky, teď je ten pravý čas.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy