Křivonosko 2024 láká veterány na historický závod

53. ročník historické soutěže Rallye Křivonoska 2024 láká fanoušky motorismu a historie. V sobotu 11. května odstartuje z autokempu Křivonoska s cílem v Hluboké nad Vltavou, trasa dlouhá 95 km.


ÚAMK České Budějovice a VETERAN CAR CLUB ČESKÉ BUDĚJOVICE se již tradičně spojují, aby vám přinesli jeden z nejočekávanějších motoristických podniků tohoto roku - Rallye Křivonoska 2024 pro veterány vyrobené do roku 1945. Kromě úchvatných vozidel bude soutěž plná taháků pro návštěvníky i soutěžící a nabídne několik povinných i dobrovolných úkolů a atrakcí.

Startovní čára soutěže se chystá v sobotu 11. května 2024 v 10:30 v autokempu Křivonoska, nedaleko Hluboké nad Vltavou, odkud se účastníci vydají po náročné a malebné trase dlouhé cca 95 kilometrů. Festival promění historické centrum Třeboně v jedno z nejkrásnějších míst historie motorismu a bude zábava pro celou rodinu.

První etapa soutěže bude ukončena do 14:00 na Masarykově náměstí v Třeboni a v blízkém zámeckém nádvoří, kde budou soutěžící mít možnost si odpočinout a vychutnat si pestrý program. Po přestávce následuje start druhé etapy závodu z náměstí.

Účastníci pak budou odevzdávat jízdní karty ve Veteran Muzeu v Jílovicích, než se vydají na svou závěrečnou část soutěže, která je spojena se vzrušujícím finišem v Hluboké nad Vltavou, kam mají dorazit nejpozději do 17:00.

Kromě ocenění v jednotlivých kategoriích vozidel se udělují ceny za nejvzdálenějšího účastníka, nejstarší vozidlo, nejlepší ženu za volantem a absolutní vítěze. Speciální cenou Hujer team budou také oceněni jezdci, kteří přijedou od nejvzdálenějšího místa, a nejpočetnější tým.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy