Požár v kostele na Žižkově třídě: Nedbalost či úmysl?

V českobudějovickém kostele řádu petrinů vznikl požár v místě pro sběr věcí pro potřebné. Škoda je odhadována na 15 tisíc korun. Kriminalisté zkoumají příčiny, nejasné zůstává, zda šlo o úmysl či nedbalost.


V českobudějovickém kostele řádu petrinů došlo k neobvyklé události, kdy neznámý pachatel vniknul do místa určeného pro sběr věcí pro potřebné a založil zde požár. Incident se odehrál mezi nedělní pátou a šestou hodinou ranní a způsobená škoda je odhadována na 15 tisíc korun. Případem se nyní zabývají kriminalisté, kteří prověřují možnou nedbalost či úmyslné žhářství.

Dle výpovědi rektora kostela a místního představeného kláštera petrinů Jana Petera Maděra nebyl kostel během oné noci uzamčený, což umožnilo neznámému člověku vstoupit dovnitř. V chodbě, kde věřící nechávají věci pro potřebné, jako jsou knihy nebo oblečení, vznikl požár, který způsobit škody na dřevěných prvcích a omítce.

Okolnosti ohledně tohoto případu zůstavají zatím nejasné. Jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner uvedl, že vyšetřovatelé zatím neví, zda se jedná o úmyslný čin či o nechtěné zapálení. Rektor Maděr zdůraznil, že se v tomto prostoru nikdy dříve nepodařilo vzniknout požáru a že je velké štěstí, že oheň nezasáhl samotný kostel, ale zůstal jen v chodbě.

Intervence hasičů na místě proběhla rychle a bez komplikací. Vendula Matějů, mluvčí jihočeských hasičů, uvedla, že se jednalo spíše o 'dohášení' než o náročný zásah. I přesto bude nutné provést opravy, které povedou k obnovení chodby do původního stavu.

Policie nyní žádá veřejnost o informace ohledně pachatele nebo podezřelé osoby, která se v inkriminovanou dobu pohybovala v okolí kostela. Veškeré informace mohou přispět k objasnění tohoto případu. Pokud někdo více ví, měl by se obrátit na linku 158.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy