Přehlídka koní v hřebčinci Písek

Jarní přehlídka plemenných koní v Písku nabídne atrakce pro rodiny i milovníky koní. Zemský hřebčinec pořádá unikátní a oblíbenou akci se vstupem zdarma. Návštěvníci uvidí rozmanitá plemena koní a zajímavý program.


Jarní přehlídka plemenných koní v Písku: Atrakce pro rodiny i milovníky koní

V sobotu 23.3. se od 11 hodin v Písku uskuteční tradiční Jarní přehlídka plemenných koní, kterou pořádá Zemský hřebčinec. Tento unikátní a oblíbený podnik je ideální příležitost pro milovníky koní i rodiny s dětmi, kteří se mohou těšit na pestrou škálu plemenných koní a jedinečný program. A co je nejlepší? Tentokrát je vstup zdarma!

Stejně jako předchozí ročníky, přehlídka proběhne v prostorách venkovního kolbiště hřebčince v Písku. Využít lze pohodlnou krytou tribunu a také občerstvení pod střechou. Počáteční zahájení programu je naplánováno na 11 hodin. V první části přehlídky se očekává zázračné předvádění teplému i chladnému krve hřebců a divákům bude představeno, jak koně z této škály působí v přirozeném prostředí a v inseminaci.

Seznam plemenných koní na přehlídce je opravdu působivý - mezi těmito krásnými zvířaty nebudou chybět ani koně soukromých majitelů, stejně jako raritní plemena, jako jsou poníci, haflingové, huculové a irský cob. Program pokračuje ve 13 hodin, kdy pod sedlem bude ve zkráceném parkuru představeno ještě více hřebců.

V rámci této události bude také zpřístupněno pro veřejnost několik zajímavých expozic. Stáje hřebčince budou otevřené po celý den a od 12 hodin bude možné navštívit výstavu o historii Zemského hřebčince v Písku, která se nachází v původním domku velitele v rohu nádvoří kolbiště.

Vzhledem k očekávané vysoké návštěvnosti bychom rádi upozornili návštěvníky, aby využili vyznačených parkovacích míst na louce nad areálem hřebčince. Doporučený vchod do areálu je v horní části kolbiště. Tímto způsobem se vyhneme cestě od jezdecké haly, kterou používají předvádějící pro vodění koní. Zvláštní pozornost by měli rodiče s dětmi věnovat bezpečnosti, aby se předešlo nebezpečným situacím.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy