Tábor bojuje proti agresivní mládeži, strážníky přivolá speciální tlačítko

V Táboře je zaveden bezpečnostní systém s přímou linkou na městskou policii. Tlačítko se nachází v restauraci Černá perla, v problematické oblasti parku a nábřeží Jodána.


Ve městě Tábor se nachází účinný bezpečnostní systém, který veřejnosti slouží po celý den. Bezpečnostní tlačítko, umístěné v restauraci Černá perla, poskytuje přímou linku na stálovou službu městské policie a působí podobně jako domovní telefon.

Restaurace Černá perla se nachází v blízkosti parku a nábřeží Jodána, což je oblast, která je často považována za problematickou lokalitu. 'Tento systém je v provozu od začátku dubna a zatím jej nevyužil žádný z obyvatel', řekl zástupce velitele a technický vedoucí táborškých strážníků, Pavel Šimek.

V budoucnosti by tento objekt mohl fungovat jako centrum prevence, v rámci kterého městská policie poskytuje školení. 'Jakmile skončí smlouva provozovateli dopravního hřiště, bude objekt zařizovat naše preventivní skupina. Plánujeme zde provozovat dopravní výchovu pro cyklisty a další osvětové akce. Zároveň to bude malé zázemí pro strážníky během jejich pochůzek', dodal Šimek.

Mohutné skupiny nezletilých, které obtěžují kolemjdoucí v parku, u Jodána a v okolí nádraží, činí život místního obyvatelstva méně příjemným. 'Jde o skupiny kluků ve věku od 12 do 16 let. Často na kolemjdoucí křičí, hrají hlasitou hudbu a předstírají, že jsou gangsteři. Jakákoliv interakce s nimi může vést k konfliktu', popisuje situaci místní obyvatel.

Přesto táborský starosta Štěpán Pavlík zdůrazňuje, že data státní policie neukazují, že by město vybočovalo z normy ve srovnání s ostatními městy v republice. Radnice také v loňském podzimu investovala dva miliony korun do posílení a modernizace svého dozorového kamerového systému.

Situaci před několika dny prozkoumal také krajský hejtman Martin Kuba. Během své návštěvy města se sešel se starostem města a zástupci policie, aby probírali danou problematiku.

Na jaře 2024 komunální strážci v Táboře řešili stížnosti na podnapilou mládež. Bezpečnost města bude jedním z hlavních témat veřejné debaty, kterou radnice naplánovala na středu 17. května. Debatní setkání se bude konat v prostorách městské knihovny.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy