Táborský plavecký stadion projde rekonstrukcí

Plavecký stadion v Táboře bude uzavřen na rekonstrukci od května do října, což způsobí problémy pro členy plaveckých klubů, záchranné služby a další. Město žádá o grant od Národní sportovní agentury na financování projektu za cca 50 milionů korun.


Plaveckého stadionu v Táboře čeká od května do října pětiměsíční uzavření. Důvodem je nutná rekonstrukce bazénové části komplexe, která si vyžádá značnou investici. Podrobnosti splňují parametry projektu, jehož celkové náklady by měly dosáhnout téměř padesáti milionů korun.

Tato změna negativně ovlivňuje členy plaveckých klubů, pracovníky vodní záchranné služby, organizátory vodního póla i zaměstnance plaveckých škol v Táboře. Město nyní žádá Národní sportovní agenturu o poskytnutí grantu na podporu projektu, avšak není jisté, zda bude úspěšné v jeho získání.

Plavecký stadion v Táboře je stále více zastaralý a potřebuje naléhavou aktualizaci. Rekonstrukce komplexu zahrnuje druhou etapu revitalizačních prací, přičemž první etapa již byla dokončena. Nové investice do stadionu umožní zajistit bezpečnost uživatelů a modernizovat zařízení, které přiláká nové návštěvníky.

Uzavření plaveckého stadionu v Táboře bude mít hlavně dopad na členy sportovního světa. Plavci, vodní pólisté, provozovatelé plaveckých škol a vodní záchranné služby budou muset najít dočasná řešení a přizpůsobit se spojeným problémům způsobenými tímto omezením.

Ačkoliv město Tábor požádalo o dotaci od Národní sportovní agentury, není zatím jasně určeno, zda se povede tento grant získat. Nejistota ohledně financování rekonstrukce způsobuje obavy ve veřejnosti, která vyjadřuje skepsi, zda bude plavecký stadion otevřen v řádném termínu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy