Velká rekonstrukce čeká polikliniku v Sezimovo Ústí

Poliklinika v Sezimově Ústí se připravuje na rozsáhlou rekonstrukci, která má trvat dva roky a stát 40 milionů korun. Město plánuje udržet architektonické rysy socialistického realismu, zmodernizovat interiér a zlepšit bezbariérovost budovy. V podkroví se navíc plánuje vytvořit byty.


Velká změna je na obzoru pro obyvatele města Sezimovo Ústí, když se poliklinika pozoruhodné architektonické hodnoty z 50. let minulého století připravuje na rozsáhlou rekonstrukci. Město Sezimovo Ústí nedávno polikliniku zakoupilo s cílem revitalizovat budovu, která již delší dobu potřebuje důkladnou obnovu.

Podle starosty Martina Doležala, byla původní budova zdravotního střediska postavena v roce 1958, s přístavbami ze 70. let. Nyní však nastal čas na modernizaci, aby právě dokázala splnit požadavky 21. století. Do polikliniky dochází velký počet obyvatel Sezimova Ústí a okolí za lékařskou péčí a je samozřejmé, že rekonstrukce bude mít dopad na jejich životy.

Při renovaci se chce město zaměřit na zachování prvoplánových prvků socialistického realismu z doby výstavby, které dávají budově jedinečný charakter. Cílem je také zlepšení a zmodernizování vnitřních prostor, čekáren a ordinací, stejně jako zlepšení bezbariérovosti celého objektu.

Kromě samotné polikliniky je v plánu také vytvoření několika nájemních bytů v rozlehlém podkroví. Starosta Doležal také uvedl záměr využít přilehlý park, aby zajistili pokračování přístavby a bezbariérového přístupu nejen k poliklinice, ale také k nově navrhovaným bytovým jednotkám.

Co se týče rozložení prostor, budova polikliniky má tvar písmene T. V čelní straně se nachází lékárna, ordinace praktických lékařů, neurologie a gynekologie. Na druhé straně se nachází dentální hygiena a ordinace dětských lékařů, přičemž v prvním patře jsou laboratoře a další lékařské ordinace.

Město Sezimovo Ústí plánuje rekonstrukci zdravotního střediska dokončit během dvou let. Předběžné odhady nákladů na celkovou rekonstrukci činí 40 milionů korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy