Zámek Třeboň oživí hudba a tisíce květin

Historický zámek Třeboň ožívá díky květinové výstavě s hudebním doprovodem. Výstava, která se koná již po šestnácté, představuje tisíc různých květin, včetně 250 kusů osmi druhů Amaryllis.


Historický zámek v Třeboni opět ožívá, a to především díky svým oslňujícím květinovým výstavám. V letošním roce se výstava koná s hudebním doprovodem, což přidává výstavě nový rozměr. Nejvýraznější na výstavě je krása Amaryllis, která je zářivým středem události.

Po šestnácté v pořadí se tisíce návštěvníků každoročně těší na květinovou výstavu, která se koná na třeboňském zámku. Ve výstavě figuruje mnoho různých květinových aranží, které důmyslně doplňují interiéry jednoho z prohlídkových okruhů zámku. Iniciátorem těchto květinových výstav byl Pavel Hofman, tehdejší kastelán Třeboňského zámku, který sám přispěl do aranží Amaryllisů.

'Naše výstava obsahuje samozřejmě Amaryllis. Konkrétně se jedná o osm druhů s celkovým počtem 250 kusů. Ve spojení s dalšími květinami má naše výstava více než tisíc různých květin,' vysvětlila kastelánka zámku Třeboň Erika Suchanová.

Dekorace místností byla svěřena do rukou více než desíti odborných zahradníků a zahradnic. Na výstavě to však nejsou jen květiny, které zaujmou návštěvníky. Hudební nástroje, noty a další dekorace jsou rovněž součástí výzdoby.

Tato květinová výstava nejen zavádí návštěvníky do historie naší země, ale také je přenáší do Afriky, k jejímuž hrdému dědictví můžeme nalézt vazby v historii zámku a jeho majitelů. Výstava Amaryllis bude otevřena pro veřejnost až do neděle 21. dubna. Návštěvníci si mohou vybrat mezi komentovanou prohlídkou či samostatnou prohlídkou soukromých schwarzenberských apartmánů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy