Keramici z DDM Kaplice zvítězili v celostátním kole soutěže Evropa ve škole

Výtvarníci z Domu dětí a mládeže v Kaplici se v letošním školním roce zapojili do výtvarné soutěže Evropa ve škole souborem keramických a výtvarných prací. V krajském kole získali cenu hlavní a k tomu i čestná uznání.


Výtvarníci z Domu dětí a mládeže v Kaplici se v letošním školním roce zapojili do výtvarné soutěže Evropa ve škole souborem keramických a výtvarných prací. V krajském kole získali cenu hlavní a k tomu i čestná uznání. Za soubor keramických kachlů byli mladí keramici z kroužku Máček z Benešova nad Černou, pod vedením Petry Malákové, oceněni 1. místem a postoupili do celorepublikového kola.

V pondělí 18. června si tito úspěšní keramici dojeli pro nejvyšší možné ocenění do Vlašimi a užili si za odměnu nejen slavnostní předání cen, ale i dvoudenní doprovodný program.

Evropa ve škole je výtvarný a literární projekt vyhlašovaný ve spolupráci NIDV a Českého národního komitétu. Soutěž je určena dětem a mládeži ve věku 4 - 21 let ze všech typů škol a školských zařízení. Projekt je organizován nepřetržitě od roku 1953 ve 33 zemích. Vlastní výtvarná a literární soutěž se v České republice tradičně odvíjí postupovým způsobem od školních kol přes krajská kola a vrcholí kolem ústředním.

Hlavní téma soutěže pro letošní školní rok bylo ………„Přemýšlej, na čem staví Evropa“.

Děti si zvolily tematický okruh - Řemeslo má zlaté dno a zamýšlely se nad rozdílnostmi a spojitostmi řemesel v cizích zemích i u nás. Z návrhů vzešel soubor zdařilých prací, kde děti ztvárnily květinářku, zubaře- kováře, spisovatele a operní pěvkyni.

Děti z výtvarného oboru DDM Kaplice se tradičně zapojují i do mezinárodní výtvarné soutěže Lidice. Letošním tématem byla VODA a celkem mezinárodní odborná porota posuzovala  29 967 prací od dětí ze 79 zemí světa. Z odeslaných 76 prací získal čestné uznání Matouš Sedláček za kresbu ryby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 25.06.2018 17:46




0 +
 

Hlavní zprávy