Cena Charity pro dárkyni a zdravotní sestru z českobudějovické diecéze

V úterý 19. října 2021 se v katedrále sv. Víta v Praze uskutečnilo slavnostní udílení Ceny Charity. Letos bylo vyznamenání dvojnásobné, jelikož se předávaly ceny za rok 2021 i 2020. Za českobudějovickou diecézi byla oceněna zdravotní sestra a pečovatelka Oblastní charity Horažďovice Ivanka Petrusová a mnohaletá sponzorka projektů Diecézní charity České Budějovice JUDr. Marta Krupauerová.


Cena Charity Česká republika se udílí od roku 2008. Je poděkováním a uznáním za obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků či podporovatelů Charity. Současně je připomínkou svátku patrona charitní práce sv. Vincence z Pauly (27. září).

V roce 2020 ocenění nemohla být slavnostně předána kvůli zhoršující se situaci v souvislosti s nemocí covid-19. V letošním roce tedy Cenu Charity přebírali nominovaní za rok 2020 i 2021.

Udílení začalo mší svatou ke cti sv. Vincence z Pauly, kterou v katedrále sv. Víta celebroval Mons. Pavel Posád, prezident Charity Česká republika a pomocný biskup českobudějovický.


TZ: Diecézní charita České Budějovice


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy