Přijeďte na Vánoce do Brna

Nepropásněte zahájení trhů! Brněnské vánoční trhy jsou zahajovány poslední pátek v listopadu, a to rozsvícením vánočního stromu za účasti hlavních představitelů města a Biskupství brněnského.


Zažijte jedinečnou vánoční atmosféru na vánočních trzích v Brně! Stánky najdete na náměstí Svobody, na Moravském a Dominikánském náměstí i na Radnické ulici. 

Centrum města se o Vánocích stává místem pro setkávání lidí a oceňování lidského umění. 

Staňte se toho součástí!

Nepropásněte zahájení trhů

Brněnské vánoční trhy jsou zahajovány poslední pátek v listopadu, a to rozsvícením vánočního stromu za účasti hlavních představitelů města a Biskupství brněnského. 

Celá akce probíhá za doprovodu koled, ale také hudebních vystoupení nejrůznějších známých osobností. 

Po oficiálním zahájení vánočních trhů v Brně si můžete, po celý prosinec, užívat úžasnou atmosféru města, která se nese v duchu pravých Vánoc. 

Vychutnejte si vánoční dobroty

Ve stáncích, ze kterých se line nádherná vůně, si můžete zakoupit nejrůznější dobroty, jako například klobásy, guláš, bramboráky či sladké trdelníky.

Na Dominikánském náměstí najdete specifický trh. Jedná se o gurmánský trh, kde jsou nabízena nejlepší jídla z úspěšných brněnských restaurací. 

Na všech náměstích najdete zimní bary, kde můžete ochutnat nejrůznější alkoholické i nealkoholické koktejly a jiné nápoje. 

Milovníci kvalitního pití se mohou těšit na tradiční turbomošt od stejnojmenné firmy, který nejlépe chutná, pijete-li ho z turbohrnku. Turbohrnky jsou červeno-bílé keramické hrníčky, které lze zakoupit na několika místech v Brně už před začátkem vánočních trhů. Můžete je ale zakoupit také přímo na trzích. S turbohrnkem je každý drink levnější o 15 Kč! 

Poslechněte si dobrou muziku

K Vánocům patří koledy. Brno se ale rozezní nejen jimi. 

Toto město bylo organizací UNESCO oceněno titulem “Kreativní město hudby”, proto se i o Vánocích můžete těšit na nejrůznější hudební žánry, které budou doprovázet program na všech náměstích. 

Hudba se rozezní i na Dominikánském náměstí, kde se vyřádí hlavně rodiny s dětmi. Najdete zde, mimo dobré jídlo, také dřevěný betlém se živými zvířaty. 

Brno nezapomíná na pohyb

Od začátku trhů nebude chybět ani “bruslák pod Joštem”, což je kluziště v centru Brna, na kterém se začíná bruslit už od konce listopadu. 

Na kluzišti je možné jezdit celý den, a to až do 21. hodiny. Cena za 2 hodiny bruslení vychází na 100 Kč pro dospělou osobu. Děti mají bruslení zdarma. Nemáte-li brusle, je možné je na místě zapůjčit. 

Na tomto kluzišti je možné bruslit i na Štědrý den či Silvestra, ovšem v omezené provozní době. 

Prosincové Design Days v Brně

V Brně je možné navštívit nejen vánoční trhy, ale také December Design Days, což je jedinečná akce, kde designéři sdílí své nápady s jinými umělci, ale také se širokou veřejností. 

Hlavní myšlenkou je inovovat a stávajícím “nudným” věcem dodávat na zajímavosti.

Celý prosinec mohou zájemci navštěvovat dva skleněné městské moduly, kde tvůrci představují své výrobky. Můžete zde zakoupit originální šperky, oblečení, porcelánové nádobí či bytové dekorace.

Spojte návštěvu vánočních trhů v Brně se zajímavou akcí plnou inspirativních lidí a zajímavých nápadů. 

Co dalšího nabízí Brno o Vánocích

Vánoce nezačínají a nekončí trhy. V nasávání vánoční atmosféry můžete pokračovat na Staroměstské radniční věži, která nabízí uchvacující pohled na celé město. 

Můžete se také vydat na procházku do brněnských klášterů nebo navštívit podzemní památky, kde je teplota udržována tak, aby to návštěvníkům bylo příjemné. 

Jste-li milovníci tepla, můžete si zakoupit lístek do vyhřívaného mikrobusu a užít si výletní jízdu po brněnských památkách. 

V neposlední řadě můžete navštívit spoustu krámků, restaurací a kavárniček, kterých je v Brně požehnaně. 

Užijte si Vánoce na plno a dovolte městu Brnu, aby vám ukázalo svou krásu v tomto kouzelném čase.

Autor: Redakce REGIONJIH.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy