Proč používat fitness rukavice a jak vybrat ty správné

Kvalitní fitness rukavice představují podobně důležitou pomůcku při cvičení jako vhodně zvolené boty. Hlavně u některých sportů a disciplín dokážou pomoci s lepšími výkony, správně provedenou technikou a eliminují případné puchýře či poškození kůže na rukou. Přečtěte si, na jaké sporty využijete fitness rukavice a podle jakých parametrů vyberete ty správné.


Důvody pro pořízení fitness rukavic

Nošení fitness rukavic při domácím tréninku i v klasické veřejné posilovně nabízí hned několik výhod. Pokud je máte nasazené při kontaktu s nářadím, chráníte se před nejrůznějšími bakteriemi a podobnými choroboplodnými zárodky.

Poskytnou také cennou mechanickou ochranu dlaní například při tréninku na cyklotrenažéru nebo rotopedu. S pořádnými rukavicemi do posilovny také snadno dosáhnete pevnějšího úchopu a zabráníte nepříjemnému klouzání činky. Když vyberete kvalitní model, nemusíte se bát ani zpocených dlaní, protože sportovní rukavice dokážou odvádět pot.

Jak vybrat správné fitness rukavice

Při výběru nejvhodnějších rukavic na posilování či jiné aktivity se snažte zohlednit několik důležitých parametrů. Pro úspěšný výběr si také ujasněte několik důležitých otázek:

  • Jakému typu tréninku se budete věnovat?
  • Potřebujete mít kryté a fixované i zápěstí?
  • Jakou velikost rukavic potřebujete?

Na základě těchto bodů výrazně zúžíte svůj výběr a získáte lepší šanci, že se trefíte do černého. I přesto, že fitness rukavice nejsou povinnou součástí, až s nimi začnete trénovat, už se nebudete chtít vrátit zpátky.

Když chcete hlavně posilovat

Určitý typ rukavic patří mezi výbavu každého vášnivějšího sportovce. Po pár trénincích totiž zjistíte, že rukavice na hrazdu či posilování přináší značný komfort a dovolí vám plně se soustředit na techniku prováděného cviku namísto přemýšlení nad tím, jak vás pálí dlaně a že z toho určitě bude nový mozol.

Pokud se chcete zlepšovat v tom, jak velkou zátěž zvedáte, jsou dobrou volbou fitness rukavice s omotávkou. S jejich pomocí dosáhnete pevnějšího úchopu a získáte potřebnou oporu pro náročné cviky. Kromě toho, když nebude ruka po hrubém povrchu činky klouzat, ušetříte si také několik nepříjemných mozolů.

Image title


Jaký materiál zvolit?

Jednotlivé druhy rukavic se liší materiál, ze kterého jsou vyrobeny. Nejčastěji se setkáte s modely z umělých materiálů. Většinou i v závislosti na cenovém rozpětí pak mohou být takové rukavice velmi dobré, ale i poměrně špatné a na pár použití.

Při výběru si hlídejte systém zapínání a sledujte, jestli rukavice nabízí dostatek prodyšného materiálu. Začátečníci mohou ocenit kombinované fitness rukavice, které jsou univerzální a hodí se jak pro jízdu na kole, tak i pro posilování.

V případě, že se cvičení skutečně věnujete a chcete investovat do většího pohodlí, zvolte sportovní rukavice z kůže. Ty nabídnou výborné vlastnosti a zároveň dlouhou životnost i při častém používání.

Fotogalerie
Autor: Redakce REGIONJIH.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy