BarBus rozhýbe pivní festival v Českých Budějovicích

Z vozovny Dopravního podniku města České Budějovice poprvé vyjede unikátní BarBus. Speciálně upravený autobus s výčepem a stylovým posezením cestující přivítá na pivním festivalu 24.-25. září. Brzy ale bude k dispozici i pro soukromé oslavy a akce.


Dopravní podnik města České Budějovice svůj BarBus poprvé představí během 31. ročníku Mezinárodního pivního festivalu, který proběhne ve dnech 24.-25. září na českobudějovickém výstavišti. Pojízdný výčep na pivním festivalu zajistí DPMCB ve spolupráci s Historickým pivovarem Český Krumlov. Ten bude ve voze čepovat dva druhy piva ze své nabídky.

 

BarBus návštěvníky festivalu uvítá hned u hlavní brány výstaviště. Odtud je i se zlatavým mokem v ruce proveze areálem až do centra dění pivního svátku. BarBus DPMCB bude v provozu v oba festivalové dny do 19 hodin.

 

Po ostré zkoušce na pivním festivalu by Dopravní podnik města České Budějovice rád nabídl BarBus i pro další akce, a to včetně těch soukromých. „K vytvoření BarBusu nás motivovalo partnerství s Mezinárodním pivním festivalem, ta myšlenka se ale zrodila už dávno,“ prozradil ředitel DPMCB Slavoj Dolejš. „Během festivalu si vyzkoušíme, jak se pivní autobus návštěvníkům líbí. BarBus pak snad už brzy využijeme i na veřejné akce Dopravního podniku, ale i na další události, jako jsou soukromé oslavy nebo svatby,“ doplnil vizi dalšího provozu Slavoj Dolejš. Inspirací pro českobudějovický BarBus byl mimo jiné i Šalina Pub brněnského městského dopravce. Nabídku BarBusu DPMCB brzy zveřejní na svých webových stránkách.

 

Autobus Renault Agora dříve vyrážel na linky českobudějovické MHD. Po vyřazení z běžného provozu si vůz vzali do parády zaměstnanci dopravního podniku spolu truhlářem a grafiky. Původní interiér přetvořili na posezení se stolečky pro 20 osob. Samotný bar vznikl v zadní části vozu, kam se pohodlně vejde obsluha i s potřebným vybavením pro nabídku dvou sudových piv.

 

Aby ani kapka nepřišla nazmar a v BarBusu se nehromadil odpad, vybavil DPMCB autobus důmyslnými doplňky. Návštěvníci v něm najdou držáky na pivo nebo sběrné zařízení na použité kelímky. Jak to v BarBusu vypadá, se můžete podívat v galerii.


TZ: Dopravní podnik města České Budějovice, a.s.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.09.2021 16:34




0 +
 

Hlavní zprávy