Český olympijský výbor představil světu manuál k organizaci Olympijských festivalů

Manuál, který má pomoci ostatním zemím organizovat Olympijské festivaly, minulý týden představil Český olympijský výbor.


Webová příručka má osm kapitol

Sdružuje zkušenosti z různých zemí, kde se sportovní parky/festivaly v době olympijských her konaly v různých podobách. Konference se v pražském hotelu Angelo zúčastnilo takřka 100 delegátů ze třinácti zemí světa. Manuál vznikl v rámci projektu Sport Parks Inspired by the Olympics díky spolupráci osmi národních olympijských výborů z České republiky, Finska, Itálie, Francie, Belgie, Nizozemí, Chorvatska, Slovinska a Jihočeského kraje. Český olympijský výbor celý tento dvouletý projekt, který podpořila Evropské unie, koordinoval ve spolupráci s MOV pod vedením Jany Janotové. Jde o další krok v šíření myšlenky, kterou ČOV uvedl do života v Česku v roce 2014 díky Olympijskému parku Soči-Letná. A dále pokračoval velmi úspěšným parkem RIO-LIPNO 2016, na kterém spolupracoval s Jihočeským krajem.

Tuto myšlenku nyní rozvíjí celosvětově Mezinárodní olympijský výbor v podobě Olympijských festivalů. 

Už letos v době zimních olympijských her v Pchjongčchangu proběhly pilotní festivaly na čtyřech místech – v Česku (Brno a Ostrava), ve Francii (Grenoble), Slovinsku a v Kosovu. „Je to naprosto skvělý projekt, kterému Mezinárodní olympijský výbor dává jednu z nejvyšších priorit. Hlavně kvůli šíření olympijských myšlenek a hodnot do celého světa, kvůli tomu, že přinese olympijské hry přímo k fanouškům,“ pochvaloval si v Praze James McLeod zástupce Mezinárodního olympijského výboru, který má na starosti vztahy s národními olympijskými výbory.

Předseda ČOV Jiří Kejval poděkoval všem, kdo se na tvorbě manuálu podíleli.

„Od prvního olympijského parku na Letné v roce 2014 jsme ušli obrovský kus cesty. Jsem velmi rád, že díky partnerům i podpoře Mezinárodního olympijského výboru a dalších organizací, včetně Jihočeského kraje, můžeme naše know-how šířit tímto způsobem do světa. Manuál je velmi podrobný a poskytuje detailní návod a informace možným zájemcům o organizaci Olympijských festivalů,“ uvedl Kejval.

Více informací:

Manager marketingu a cestovního ruchu Jihočeského kraje - Jiří Gruntorád

Email: gruntorad@kraj-jihocesky.cz

Tel.: +420 607 684 522


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy