Intuice a milimetrová střela. Tak Ivo Táborský sestřelil Třinec

Na to, že šlo o první kolo, tak se hrál atraktivní fotbal, v němž mohly na vítězství dosáhnout oba týmy.


Premiérový duel nové sezony mezi Dynamem a Třincem rozštípl v 86. minutě Ivo Táborský, jenž vytušil přihrávku od Petra Javorka a propálil brankáře Palečka. Naopak třinecký Šimon Šumbera se kál za neproměněné šance.

Do sezony jste vstoupili vítězstvím 3:1 nad Třincem, které se jevilo jako zasloužené. Byli jste o gól lepší, přestože nakonec platil dvoubrankový rozdíl. Souhlasíte? 
Asi ano, ale musíme respektovat sílu soupeře. Třinec ukázal, že má tým plný velice dobrých fotbalistů. Soupeř měl šance, v prvním poločase trefil tyč, ve druhém břevno. Štěstí stálo při nás, ale šli jsme mu naproti. Byli jsme produktivnější, a proto jsme vyhráli.

Rozhodla vaše větší touha po vítězství? S blížícím se koncem utkání se zdálo, že Třinec by byl spokojen i s remízou. Naopak vy jste šli za třemi body. 
Hráli jsme doma, chtěli jsme vyhrát. Nicméně musím říci, že Třinec ani po vyrovnání nehrál žádný destruktivní fotbal. Hráli kombinačně, měli možnosti. Stál proti nám kvalitní soupeř, kterého jsme přehráli kvalitním výkonem.

Těší tři body o to víc, že vzešly právě po dobrém výkonu se silným soupeřem? 
Každopádně. Povedl se nám vstup do sezony, které se nám v posledních sezonách docela daří. Chtěl bych ale poukázat na to, že po vedoucím gólu jsme brzy dostali ránu, když soupeř vyrovnal. Ale ukázala se morálka týmu. Gól na 1:1 nás nepoložil a stále jsme se tlačili za vítězstvím. Za to jsme byli odměněni.

Táborský půjde do hry

Vy jste šel na hřiště krátce po vyrovnání na 1:1. Co bylo vaším hlavním úkolem? Podržet víc míčů a rozhodnout? 
Měl jsem jít do hry už za stavu 1:0. Pak už to bylo jasné. Měl jsem rozhodnout, což se mi povedlo. Ale bylo opravdu těžké udržet míče proti třinecké obraně. Byli na nás dobře připraveni, navíc jsou silní a vysocí. Mají oproti nám o dvacet kilo víc, o dvacet centimetrů víc, to je pro každého útočníka těžké. Kluci dělali, co mohli. Lukáš Pouček nám obranu unavil, my s Martinem Šplíchalem jsme toho pak využili (usmívá se).

Vaše vstupy do zápasů jsou v posledních dnech famózní. V generálce jste se trefil po pár vteřinách, tentokrát jste skóroval o něco později, ale o to důležitější gól byl. 
To je o štěstí. Ale je důležité předvídat a být připraven na to, jak může situace dopadnout. Být připravený na to, že Petr Javorek dokáže přihrát přes obránce. Být připravený na to, že za dvacet minut budete mít jenom jednu šanci. A tu musíte proměnit.

Při rozhodujícím druhém gólu se zdálo, že si Petr Javorek jde pro roh. Místo toho ale skrz obránce oslovil vás a právě se zdálo, že jste měl intuici, co váš spoluhráč udělá. 
Ano, já to tušil. Javora znám a tušil jsem, že si to ještě jednou píchne a pak bude přihrávat mezi nohy. Nechtěl udělat jenom roh. A skutečně to tak bylo. Nicméně vždy jde o souhru víc aspektů. Je třeba i kousek štěstí, aby vše vyšlo.

Jaký efekt může mít výhra v prvním kole do dalších zápasů? 
Může nám jedině pomoci. Bude se lépe trénovat, můžeme být v klidu, panuje pozitivní nálada. Ale pořád je to jenom jeden ze třiceti zápasů. Můžeme hlavně stavět na dobrém výkonu. I kdybychom nedotáhli zápas do vítězného konce, tak bychom s výkonem mohli být spokojeni. Soupeř byl opravdu kvalitní.

Třinecký Šumbera pálil šance a tvrdí: Vyhrál šťastnější tým

Vyrovnaný zápas skončil ve váš neprospěch. Co scházelo k tomu, abyste si z Českých Budějovic odvezli alespoň bod? 
Na hřišti jsem cítil, že to bylo vyrovnané. Vyhrál šťastnější tým. Výsledek 1:3 je pro nás krutý.

Dynamo bylo produktivnější, asi i proto bralo tři body. Vy jste šance zahazovali, nebo vás zastavil brankář Křížek. 
Když jsme domácí zatlačili, tak jsme po vlastní chybě inkasovali, což nás na chvíli srazilo. Povedlo se nám vyrovnat, ale nakonec nemáme za zápasu ani bod. Z toho jsme zklamaní.

Vy sám jste měl ze třineckého mužstva nejvíc šancí. Minimálně třikrát jste se ocitl ve velice nadějné pozici, ale gólově jste se neprosadil 
Nejprve jsem zkusil brankáře překvapit ranou na přední tyč, střelu mi ale vyrazil. Pak jsem z úhlu trefil tyčku. Ve druhé půli se mi podařilo udělat jednomu obránci kličku, druhý mi do střely v poslední chvíli skočil, takže z akce nebylo nic. Neměl jsem ten pravý den.

Šimon Šumbera

Nicméně domácího kapitána Kladrubského jste pořádně proháněl. Řešili jste před utkáním, jestli naskočí na pravém kraji obrany soupeře Jiří Kladrubský, nebo Michal Řezáč? 
Ne, vůbec. Trefili jsme sestavu, s jakou hráli v přípravě. Ale pro náš styl je to jedno. Já také nejsem klasický sprinter na křídle, takže jsem neřešil, kdo mě bude bránit.

Je pro vás prohra na úvod v Českých Budějovicích velkou čárou přes rozpočet? 
Chtěli jsme uspět, to je jasné. Navíc jsme hráli venku a ve druhé lize se jezdí ven většinou získat něco navíc. Přestože jsme prohráli 1:3, tak jsme tomu byli blízko. Herně to nevypadalo tak, že bychom měli prohrát o dva góly. Ale nic se neděje, jedeme dál.

Potvrdil se fakt, že se vám proti Dynamu dlouhodobě nedaří? Že jste Jihočechy nikdy neporazili? 
Na hřišti to člověk nevnímá. Ale Dynamo hraje kombinační fotbal. I když se mu vymění tři hráči ze základu, tak se jejich styl hry nemění. My zase spoléháme na náš fyzický fotbal. Většinou bývají vzájemné zápasy o jednom gólu. Tentokrát jich padlo víc, ale obraz hry byl obvyklý mezi těmito dvěma celky.

Třinecké cíle v nové sezoně vycházejí z té předchozí? Tedy bojovat o nejvyšší příčky? 
Ano. V minulé sezoně jsme si vyzkoušeli, že můžeme čeřit vody ve druhé lize. Změnil se systém soutěže, chceme hrát zase vysoko. Rádi bychom si zahráli alespoň baráž. Malý je ten, kdo si dává malé cíle.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 23.07.2018 10:16




0 +
 

Hlavní zprávy