Jak na zdravé bydlení?

Co je to zdravé bydlení a jak s ním souvisí syndrom nemocných budov?


Syndrom nemocných budov je fenoménem dnešní doby, ze kterého už nemusíte mít obavy. Postavte si zdravý dům ze stavebního materiálu Ytong, který neobsahuje žádné nezdravé chemické látky, má čistě přírodní složení, je zárukou zdravotní a hygienické nezávadnosti. Díky tvárnicím Ytong získáte dům, který dýchá, udržuje stálou teplotu a vlhkost interiéru a chrání zdraví Vás i celé rodiny.

 Bílý pórobeton Ytong patří mezi nejčistší a hygienicky nejpříznivější stavební materiály pro použití v bytových nebo občanských stavbách. Přírodní složení je zárukou zdravotní a hygienické nezávadnosti. Nepřidávají se do něj žádné nezdravé chemické látky a má nejnižší míru radioaktivity. Tvárnice Ytong se vyrábí se ze směsi křemičitého písku, vápna a vody, tj. čistých přírodních surovin s nejnižším obsahem přírodních radionuklidů a dosahuje max. hodnoty 0,17, což je až 3x lepší než u keramických materiálů a 2,5 lepší než u šedého pórobetonu.

Pro zdravé bydlení je potřeba zajistit optimální vlhkost vzduchu. Ta by se měla pohybovat v rozpětí od 45% do 55%. Stoprocentně přírodní stavební materiál Ytong slouží díky své struktuře, která je tvořená miliony vzduchových pórů, jako ochranná membrána domu. Právě tyto drobné póry zajišťují, že pórobetonové tvárnice přirozeně dýchají a nedochází v nich ke kondenzaci vodních par. Póry také odvádějí přebytečnou vlhkost z interiéru, nebo ji uvolňují zpět v případě, že je v domě nezdravě přesušený vzduch – tvárnice Ytong fungují jako funkční oblečení, které reguluje tělesnou teplotu a odvádí pot.

Teplota kolem dvaceti stupňů a optimální vlhkost vzduchu jsou považovány za hlavní podmínky zdravého bydlení – vytváří ideální prostředí, které nepodporuje vznik plísní. Díky alkalickému složení a výjimečným tepelněizolačním vlastnostem bílý pórobeton Ytong potlačuje vznik plísní a pohlcuje pro zdraví nepříznivé kladné ionty. Na stěnách z pórobetonových tvárnic Ytong se nikdy nezačnou šířit plísně - díky optimální povrchové teplotě zdiva a zásaditému složení bílého pórobetonu, které růstu plísní zamezuje.

Bílý pórobeton Ytong umožňuje postavit dům v téměř pasivní standardu - miliony uzavřených pórů dělají z Ytongu nejlepší a nejbezpečnější izolant. I bez zateplení obvodové zdiva překračují tvárnice Ytong vysoce stanovenou normu tepelného odporu. Díky své pórovité homogenní struktuře mají pórobetonové tvárnice ve všech směrech stejné vlastnosti, a to i když je opracujete, a zabraňují tak vzniku tzv. tepelných mostů – tj. kritických míst při zdění v místech základů, rohů, parapetů, dveří a oken. Tepelné mosty jsou důvodem vzniků plísní a ochlazování povrchu. Jsou tedy nebezpečné nejen ze zdravotního hlediska, ale uniká jimi až 20 % tepla z domu. U nosného zdiva postaveného ze stavebního materiálu Ytong zůstávají stěny po celý rok suché a čisté. V zimě stačí topit jen mírně, aby bylo uvnitř domu příjemně, a v létě naopak tvárnice izolují před vysokými teplotami. Ytong jednoduše udržuje ve vašem domě optimální klima.

Zajímá vás cokoliv ohledně stavby rodinného domu? 
Přijďte k nám
a probereme to na nezávazné konzultaci!

BrickHouse s.r.o.

Telefon: +420 702 060 093
Telefon: +420 702 060 094
Email: info@brickhouse.cz
Web: brickhouse.cz
Facebook: BrickHouseZdeneDomy

Autor: BrickHouse s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy