Masopustní víkend v Olešnici: Růžičková koleda, veselí a taneční zábava

Ve vesnici Olešnice u Trhových Svinech proběhne masopustní oslavy. Akce zahrnují páteční koledu, slavnostní zahájení a masopustní koledu v sobotu, i zábavu s kapelou Doubravanka. Nezapomeňte navštívit místní pamětihodnosti a obdivovat masopustní klobouky vytvořené místními svobodnými dívkami.


Ve vesnici Olešnice u Trhových Svinech se připravuje velkolepé masopustní oslavy. Rok se s rokem sešel a zase tu máme poslední víkend před popeleční středou, který tradice velí, patří Masopustu. Tento víkend v Olešnici bude v duchu všech tradic spojených s touto veselou událostí a my jsme pro vás připravili přehled akcí, které nesmíte propásnout. Přijďte se pobavit a podívat na krásné masopustní masky, růžičkovou koledu mládenců s nádhernými masopustními klobouky vyplétanými místními svobodnými dívkami a nechat se roztancovat při Masopustní zábavě! Neváhejte a přijďte se bavit na Masopust Olešnice 2024!

Páteční program: Zahajte víkend koledou a pátečním veselím

Pátek 16:00 – Zahájení páteční koledy: Masopustní veselí začne koledou po domech nad hřbitovem, Hvízdalce, Jandovci a domech a bytovkách u pily. Po návratu koledy se můžete těšit na Páteční veselí v sokolovně, kde se představí dívčí koleda a zahraje kapela Flámovanka od 20:00.

Sobota: Slavnostní zahájení a masopustní koleda

Masopustní oslavy pokračují v sobotu slavnostním zahájením koledy v 8:00, poté se místní mladíci s růžičkami vydají na tradiční masopustní obchůzku po celé Olešnici. Veselí koledy bude doprovázet kapela Flámovanka a následně bude pokračovat celý den, až do večerní masopustní zábavy.

Večer naservíruje Masopustní zábavu s kapelou Doubravanka

Sobotní masopustní zábava začíná v 20:00 v místní sokolovně, kde vás provede večerem kapela Doubravanka. Přijďte se pobavit, zatančit si a užít si jedinečnou atmosféru Masopustu Olešnice 2024!

Naše tipy pro váš návštěvu Masopustu Olešnice 2024: Kromě jedinečné masopustní atmosféry a veselí v Olešnici, nezapomeňte navštívit místní pamětihodnosti, jako je zámek Olešnice, kostel sv. Jiří a zámecký park. Také si nezapomeňte prohlédnout nádherné masopustní klobouky, které vytvořily místní svobodné dívky - jsou skutečným skvostem této události!



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy