Město Písek otevře své brány široké veřejnosti

Kancelář Smart Písek připravila na závěr října pro občany a obyvatele města týdenní akci nazvanou Hlava v Písku. Veřejnosti nabídne zejména jedinečnou možnost navštívit řadu míst spadajících do správy města, kam není za běžných okolností přístup.


Cílem týdne je atraktivní formou připomenout, že město zdaleka není jenom o radnici, na kterou se „chodí pro razítka“, ale že zajišťuje celou řadu důležitých služeb a funkcí,“ vysvětluje za organizátory Miloš Prokýšek, vedoucí kanceláře Smart Písek.

Hlava v Písku nabídne zájemcům například exkurze do nové úpravny vody na Hradišti, městské teplárny nebo čistírny odpadních vod. Zavítat bude možné i do kompostárny u Smrkovic nebo třídírny odpadu na skládce Vydlaby. Nevšední zážitek jistě přinese komentovaná projížďka autobusem po Píseckých horách nebo prohlídka objektu kina Portyč sloužícího též jako kryt a další. „Chceme, aby lidé měli možnost podívat se městu tak trochu pod pokličku. Zároveň jim na všech stanovištích umožníme dát nám zpětnou vazbu a vyjádřit se k fungování města v řadě oblastí,“ upřesňuje zástupce Smart Písek.

Ve čtvrtek se rámci týdenního seriálu uskuteční v městské knihovně také přednáška známého popularizátora vědy, geologa a klimatologa Václava Cílka. „Tematicky na ni o den později naváže konání dalšího ročníku Climathonu, který opět nabídne možnost podílet se na společném vývoji řešení současných klimatických výzev,“ doplňuje Miloš Prokýšek a dodává, že v případě pozitivních ohlasů na pilotní ročník by se Hlava v Písku mohla v budoucnu pravidelně opakovat.

Pro účast na všechny akce je nutno se předem registrovat na webu smart.pisek.eu, kde je možné dohledat kompletní program.


TZ: město Písek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.10.2021 18:11




0 +
 

Hlavní zprávy