Nakladatelství Golden Dog vydává horor Morta Castlea Cizinci

Nakladatelství Golden Dog má tu čest, že na českém trhu představuje dlouholetou americkou hororovou stálici, spisovatele Morta Castlea, který na svou první větší českou premiéru stále čekal.


Cizinci

První překladový horor nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog má tu čest, že na českém trhu představuje dlouholetou americkou hororovou stálici, spisovatele Morta Castlea, který na svou první větší českou premiéru stále čekal. Doposud u nás vyšlo jen pár přeložených povídek, které by se daly spočítat na prstech jedné ruky.

Kniha Cizinci je prvním Mortovým česky vydaným románem a je skvělým seznámením se s tímto klasikem současného amerického hororu, který o sobě v rozhovoru, jež s ním byl pro Golden Dog veden, pronesl následující: „Hele, možná to bude znít arogantně, ale mých nejlepších 12 povídek se vyrovná nejlepším 12 povídkám Stephena Kinga. Ale samozřejmě, Stephen King má dalších 115 povídek, které jsou na stejné úrovni…“ A ne, nepřeháněl.

Znáte dobře svého souseda? Znáte dobře svého manžela nebo svou manželku?

Kniha Cizinci podává na tyto otázky odpověď a rozhodně to nejsou odpovědi příjemné. Jak vypadá chování někoho, kdo chce ničit, ale čeká až na tu správnou chvíli, kdy bude moct? A jak to dopadne, když takových lidí bude víc? Co se stane vašim mazlíčkům? Vašim dětem? Vám samotným?

Kniha Cizinci je novinkou na českém trhu.

Knihu si koupíte v eshopu: https://www.goldendog.cz/produkt/cizinci/

Hodnocení: Příběh 80 %

Castle si ve svém románu pohrává s myšlenkou, že každý z nás v sobě má kousek psychopata. Jde jen o to, jestli ho necháme, aby nás pohltil. A to je na něm děsivější, než všechny násilné a brutální scény.

Jan Procházka - magazín Vanili.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.03.2021 09:11



0 +
 

Hlavní zprávy