Nebezpečný alkohol

České Budějovice - Mladík si neuvědomoval následky svého jednání.


Českobudějovičtí dopravní policisté vyšetřují případ dopravní nehody u obce Velice z první poloviny února 2019

Tehdy v noční době, dle zjištěných skutečností, pravděpodobně 24 letý mladík řídil ve směru od Velice na Olešník osobní vozidlo tovární značky Škoda Octavia, kdy se zřejmě nevěnoval řízení, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového mostku a poté do vzrostlého stromu. Zde se vozidlo převrátilo na střechu. Z místa nehody odešel a vrátil se až po více jak hodině, již při řešení střetu uvedenými policisty.

Strážci zákona vyzvali řidiče k provedení testu na zjištění alkoholu v dechu přístrojem Dräger, kdy první výsledek překročil 1,9 promile. Opakovaný test po pár minutách se mírně zvýšil, rozdíl však nebyl vyšší než 10 %. Ačkoli mladík utrpěl lehké zranění, ošetření nepožadoval.

Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a před pár dny si převzal z rukou vyšetřujícího policisty sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení a lze předpokládat, že za dva týdny o jeho dalším osudu rozhodne soudce okresního soudu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.02.2019 12:40



0 +
 

Hlavní zprávy