On-line konference Travelcon odstartuje už za měsíc

Již pátý ročník konference v cestovním ruchu Travelcon proběhne v termínu 15. a 16. dubna a stejně jako v loňském roce se kompletně přesune do on-line prostoru. Dvoudenní akce v režii Jihočeské centrály cestovního ruchu plná přednášek, workshopů a diskuzí se zaměří na čtyři stěžejní témata, a to zákon o cestovním ruchu, co dělat pro přežití v současné době, investiční příležitosti a dlouhodobý efekt pandemie na odvětví turismu.


Přípravy jsou v plném proudu a organizátoři zveřejňují první jména speakerů

Seznam přednášejících, zveřejněný na webu konference www.travelcon.cz, se každým dnem rozšiřuje o zajímavé osobnosti nejen z oblasti cestovního ruchu. „Jedním z taháků letošního ročníku bude určitě Petr Ludwig, konzultant, publicista a autor bestselleru Konec prokrastinace, který byl v roce 2020 zařazen do žebříčku Forbes 30 nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích. Věříme, že jeho přednáška nazvaná Nastavení mysli v době krize bude pro diváky konference inspirativní a přínosná v této náročné době, která je pro subjekty působící v cestovním ruchu skutečně krizová,“ prozradila hlavní koordinátorka konference Petra Nitrianská.

Již tradičním speakerem konference bude Ondřej Špaček, expert na odvětví cestovního ruchu, regionální rozvoj a dopadové analýzy. Letos se zaměří na téma eventů, které lze chápat nejen jako vhodnou investiční příležitost přinášející ekonomický efekt, ale také jako lék na odstranění negativního efektu pandemie a příležitost, jak se zviditelnit a přilákat do destinace nové hosty. Cílem přednášky bude mimo jiné motivovat posluchače k tomu, aby vsadili na pořádání akcí v destinaci – aby přestali „plakat nad rozlitým mlékem“ a začali jednat.

Karavaning jako rostoucí trend současné doby, to je další téma, které bude na Travelconu rezonovat. Organizátoři k němu přizvali režiséra a scenáristu cyklu V karavanu po Česku Jakuba Wehrenberga a herce a moderátora Aleše Hámu, který pořadem provázel. Oblíbenou dvojici doplní v diskuzi Klára Hájek Velinská, dlouholetá propagátorka kempování a karavaningu a také zakladatelka Asociace kempování a karavaningu.

Program Travelconu nabídne vyhlášení Velké ceny cestovního ruchu

Konference bude mít letos i jednu netradiční součást, a to vyhlášení prestižní soutěže Velká cena cestovního ruchu 2020/2021, která oceňuje a zviditelňuje výjimečné počiny v oblasti cestovního ruchu. „Vyhlašování každoročně probíhalo na veletrhu Regiontour v Brně, který se letos nekonal, a tak jsme organizátorům z COT group nabídli možnost přesunout akci na Travelcon. Jsme rádi, že jsme se dohodli a Velká cena cestovního ruchu se bude předávat v rámci naší konference,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek. Předávání cen a představení nejzajímavějších oceněných projektů proběhne v pražském studiu konference v budově agentury CzechTourism, která je hlavním partnerem Travelconu.

Program konference jak z pražského, tak ze dvou českobudějovických sálů mohou diváci díky on-line přenosu sledovat z domova či kanceláře a přehrát si jej i zpětně ze záznamu. Stačí vyplnit registrační formulář na webu akce www.travelcon.cz a zakoupit si vstupenku. „Až do konce března však stále platí možnost získat vstup na Travelcon zcela zdarma. Stačí, když do registračního formuláře nahrajete krátký videovzkaz, v němž nám prozradíte, co pro vás Travelcon znamená, proč se budete letos dívat a na co se nejvíc těšíte,“ připomněla koordinátorka konference Petra Nitrianská.

Zdroj: tisková zpráva JCCR
Zdroj foto: JCCR


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.03.2021 09:57




0 +
 

Hlavní zprávy