Podnikání s ready-made společností

Chcete rozjet podnikání, ale nemáte čas ani chuť řešit složitou administrativu se zakládáním vlastní společnosti? Zjednodušit si start podnikání a mít svou firmu v podstatě ihned lze celkem snadno.


Chcete rozjet podnikání, ale nemáte čas ani chuť řešit složitou administrativu se zakládáním vlastní společnosti? 

Zjednodušit si start podnikání a mít svou firmu v podstatě ihned lze celkem snadno. Například při využití ready-made firmy. Je to možnost, jak přijít k již hotové společnosti a neřešit starosti s vyřizováním na úřadě. Jak to funguje a jaké jsou výhody či nevýhody?

Co je ready-made společnost?

Jedná se o již založenou společnost, a to včetně všech náležitostí, jak vyžaduje platný právní řád. Zároveň musí splňovat několik podmínek:

• společnost je zcela legální, tedy založená a zapsaná do obchodního rejstříku

• má 100% splacený základní kapitál

• nikdy nevyvíjela žádnou činnost a je tedy připravena k okamžitému prodeji bez skrytých závazků a pohledávek

• má vlastní identifikační číslo

• její předmět podnikání odpovídá vašemu podnikatelskému záměru

Takto založenou společnost si pak můžete jednoduše koupit a začít vykonávat své podnikání.

Jak probíhá prodej ready-made společnosti?

Samotný převod je velmi jednoduchý a časově nenáročný. Na základě odborníky připravené smlouvy bude převeden celý obchodní podíl, bude zpracováno rozhodnutí o jmenování nového jednatele a dojde ke změně zápisu v obchodním rejstříku. 

Aby vám společnost co nejvíce seděla na míru, bude od vás třeba uvést pouze osoby společníků, statutární orgán, předmět podnikání, případně i změnu jména.

Jak dlouho trvá převod

Pokud si budete chtít s.r.o. založit sami, musíte počítat se složitou procedurou, která bude trvat klidně až jeden měsíc. Časová ztráta je tak markantní. Výhodou ready-made společnosti je proto zjednodušení i v tomto smyslu. 

Převod koupené již založené společnosti trvá běžně osm dní nebo lze také vyřídit expresně. Vašemu podnikání tak již nic nestojí v cestě.

Jak je to se sídlem společnosti?

Povinnou náležitostí při založení společnosti je její sídlo. Je to kontaktní místo pro úřady, klienty či dodavatele. Ne každá společnost ale nutně místo pro veřejný přístup vyžaduje. Spousta společností obchoduje například po internetu. 

V takovém případě je možné využít pronájmu sídla společnosti virtuálně nebo například jen pro poštovní služby, ale samozřejmě nadále i pro reprezentativní prostory a další nadstandardní služby. Každá založená ready-made s.r.o. je na takové sídlo zapsaná. Pokud jej nebudete chtít využívat, upraví se sídlo zároveň s převodem a změnami v obchodním rejstříku.

Koupí ready-made společnosti získáte 100% garanci, že je společnost s nulovou ekonomickou a účetní historií, je tedy zcela bezdlužná. Základní sídlo je na lukrativní adrese v Praze. 

Celkově se tak jedná se o nejjednodušší, ekonomicky velmi výhodný a naprosto legální způsob, jak nastartovat podnikání ihned a bez problémů. Více na Parkerhill.cz.

Fotogalerie
Autor: Daniel Jedlička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy