Přijďte do Klatov na Slavnosti vína!

Popovídejte si se známými moravskými vinaři a užijte si program, který jistě osloví i děti.


Ačkoliv je Plzeňský kraj proslulý tradicí výroby piva, mnozí znás si rádi dopřejí i kvalitní moravské víno, nápoj bohů a výsledek poctivého řemesla českých lidí. Ke stejnému závěru došli i majitelé obchodního domu Elektro Efekt, když před časem otevřeli vlastní vinotéku

„Někdy se nás zákazníci ptají, proč jsme náš obchod s elektronickými spotřebiči rozšířili zrovna o vinotéku,“ vysvětluje vedení firmy. „Pravdou je, že máme rádi víno a Jižní Morava nás okouzlila svojí pozitivní atmosférou, kterou jsme chtěli přenést i do Klatov. Na Moravu jezdíme již dlouhá léta a nejbližší nám je Velkopavlovická oblast v regionu Modrých Hor, kde jsme se seznámili s mnoha vynikajícími vinaři a jejich vína nyní nabízíme našim zákazníkům a milovníkům vína na Klatovsku. Kromě vinotéky jsme vybudovali i vinný sklep, který pronajímáme menším uzavřeným společnostem a pořádáme degustace a oslavy všeho druhu. Letos jsme se rozhodli pozvat některé vinaře z oblasti Modrých Hor přímo do Klatov."

První ročník Slavností vína se bude konat v sobotu 20. června 2020 od 13 do 20 hod. na venkovním prostranství před obchodním domem Elektro Efekt a přilehlém sousedství – místa k posezení bude dostatek (i za nepříznivého počasí). Kromě mnoha druhů vína návštěvníci ochutnají i tradiční moravské občerstvení. 

„Milovníci vína budou moci ochutnat víno a pobavit se s našimi vinaři osobně. Pozvali jsme naše známé vinaře –Vinařství Suský a Vinařství Turek a Šiška. Při této příležitosti bude možné zakoupit i lahvová vína za výhodné ceny. S ohledem na současnou situaci se budeme řídit platnými nařízeními o pořádání hromadných akcí. Stoly a lavice rozmístíme v dostatečných rozestupech a k dispozici budou nutné dezinfekční prostředky. V pátek 19. června 2020 před zahájením Slavností uděláme radost i dětem – bude pro ně připravena nafukovací atrakce, její podobu neprozradíme, přijďte a nechte se překvapit! Akce zaměřené na víno plánujeme pořádat pravidelně dvakrát za rok – jednou na jaře a podruhé na podzim, kdy nabídneme lidem i čerstvý moravský burčák. Věříme, že na podzim již bude možné lidem ukázat i náš vinný sklep. Rádi bychom, aby se tato setkání stala milou tradicí."


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.06.2020 09:20



0 +
 

Hlavní zprávy