Přivítali jsme olympioniky z Ria

Ve středu 12. října zavítali do naší školy v Českých Budějovicích známí čeští sportovci, kteří byli pozváni naším panem ředitelem a v danou chvíli pobývali v lázeňském zařízení v Třeboni. Těmito slavnými sportovci byli Karel Lavický, Eliška Klučinová a Kateřina Šafránková. … Continued


Ve středu 12. října zavítali do naší školy v Českých Budějovicích známí čeští sportovci, kteří byli pozváni naším panem ředitelem a v danou chvíli pobývali v lázeňském zařízení v Třeboni. Těmito slavnými sportovci byli Karel Lavický, Eliška Klučinová a Kateřina Šafránková. Eliška Klučinová je českou rekordmankou v pětiboji i sedmiboji a bronzovou vícebojařkou z halového mistrovství Evropy v Praze. Kateřina Šafránková je českou atletkou, reprezentantkou a rekordmankou v hodu kladivem, soutěží též ve vrhu koulí. Karel Lavický je windsurfařem. Všichni tři se zúčastnili olympiády v Riu. Právě to bylo důvodem jejich návštěvy naší střední školy.

 

Se vstupem do přeplněné třídy LA2.B nám byli, každý zvlášť, představeni a následně nám vysvětlili, co jejich sporty vlastně obnáší. Poté se usadili a začali nám vyprávět jak o cestě, slavnostním zahájení, ostatních sportech, seznamování se s novými lidmi a potkávání se slavnými zahraničními kolegy, tak ale také o kriminalitě a životní úrovni v Riu. Vše bylo doplňováno bohatou fotografickou prezentací. Jelikož se všichni také účastnili her v Londýně v roce 2012, porovnávali obě olympiády a řešili různé rozdíly, například dopravu nebo dokonce i ekonomickou situaci pořadatelů.

 

Na úplný závěr besedy přišel čas na naše dotazy. Byly zde očekávané otázky typu „Jak často trénujete?“ a „Máte striktní výživový plán?“, ale pak přišly i otázky naprosto od tématu, například „Máte rádi sulc?“ nebo „Jak často pijete pivo?“ atd.

 

Beseda byla úspěšná, zajisté nám byly podány informace, o kterých bychom se odjinud asi nedoslechli a pro ty z nás, již oplývají sportovním nadáním, to byla ukázka možné budoucnosti.

 

Kristýna Honetschlägerová, LA2.B

 

           



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy