Špičkový výkon jihočeských středoškoláků na krajském kole Chemické olympiády

Studenti z Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích excelovali v krajském kole Chemické olympiády kategorie A. Hlavní hvězdy soutěže, Jakub Savula, Jáchym Předota a Klára Mládková, obsadili první tři příčky, a spolu s dalšími třemi žáky potvrdili kvalitní přípravu školy v čele s Bc. Davidem Hockem. Kateřina Kozáková zvítězila v kategorii B. Žáci se musí připravit na celostátní finále.


Úspěšnost studentů z Českých Budějovic na krajském kole Chemické olympiády kategorie A středních škol, které proběhlo v prosinci 2023, jasně ukazuje kvalitní přípravu a zápal gymnazistů, především z Gymnázia Jírovcova. Tato škola poslala do krajského kola soutěžící šest ze svých nejlepších členů a dominovala tak mezi středoškoláky z Jihočeského kraje.

Hlavní hvězdy soutěže byli Jakub Savula, Jáchym Předota a Klára Mládková, kteří obsadili první tři příčky. Úspěch Gymnázia Jírovcova však pokračoval s dalšími třemi žáky – Antonínem Zemenem, Vojtěchem Jan Schreibem a Lenkou Křížkovou. Jejich zisk vysokých bodových hodnocení a zařazování mezi postupující do celorepublikového finále potvrzuje, že učitelský tým v čele s Bc. Davidem Hockem z Gymnázia Jírovcova perfektně připravil své žáky na soutěž.

V lednu proběhlo také krajské kolo Chemické olympiády kategorie B. I zde se utkali nejlepší chemici z Jihočeského kraje a opět nechyběla účast studentů z Gymnázia Jírovcova. Kateřina Kozáková jegich řady ovládla a zvítězila, čímž získala příslib dalšího úspěchu na národní úrovni, kde bude reprezentovat svůj kraj.

Úspěch žáků Gymnázia Jírovcova je velkým povzbuzením pro celou školu a pro pedagogický tým, který v klíčových momentech dokázal předat své znalosti a nadšení pro chemii svým studentům. Jejich výkony navíc mají přímý dopad na celkové umístění Jihočeského kraje v rámci celostátního kola Chemické olympiády.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy