Šumava je skvělá! Zpívá ve svém debutovém videoklipu kapela MY4

Krásná příroda, čistý vzduch, ledovcová jezera, úžasné výhledy a nekonečné lesy nad kterými zapadá Slunce. Zní to jako z hollywoodského filmu? Ne! Přesně o tom zpívá sušicko-strakonická kapela MY4 ve svém debutovým hudebním singlu a co víc, videoklipem chce pomoci šumavskému psímu útulku.


“Písnička je o tom, jak moc to mám u nás doma rád, co cítím kolem sebe a co všechno pro mě náš malej kraj znamená. Mám pocit, že to ze mě ještě nikdy nešlo tak od srdce, jako právě v téhle písní - v Šumavě. Skladba se napsala prakticky sama za pár hodin a její sdělení je čisté a upřímné”, říká frontman kapely Pavel Horejš

V rozmezí let 2016-2020 dal o sobě Pavel několikrát vědět, možná jsme ho viděli v televizi v pořadu Československo má Talent, kam se dostal až do semifinále. Nebo jste slyšeli jeho hit “UČITEL”, kde si dělá legraci z kantorů a obecně i učitelské profese. Nyní jako hlavní leader nové kapely zpívá o šumavské přírodě.

Videoklip je zároveň jakousi reklamou na krásy Šumavy.

Zachycuje hrad Kašperk, hory Velký Javor, Pancíř nebo Třístoličník, ledovcová jezera nebo přírodu v okolí města Sušice. Všechna tato místa spojuje právě Šumava, která je barevně popisuje v přírodních krásach.

"První natáčecí den jsem vstával asi ve 3 hodiny v noci, kdy jsme vyráželi točit na Třístoličník, a další den to nebylo o moc lepší. Celkově jsme najezdili přes 600 km”, vzpomíná basák kapely Pavel Voborník.

Kapela podporuje místní neziskovou organizaci, psí útulek, Nalezenci Šumaváci

V klipu je stručně zobrazen příběh zpočátku nešťastného psa, které již posléze vesele cestuje se svým páníčkem po šumavských kopcích. Hudebnící ke konci videa popisují celou situaci se psím útulkem a nastiňují možnosti podpory psího útulku. Právě ve videoklipu zjistíte, jak konkrétně můžete Nalezencům Šumavákům pomoci. 

Pavel Horejš k tématu podpory útulku doplňuje: “Sám mám psa z útulku a proto si lidí, kteří se starají o opuštěné psy a kočky velmi vážím. Obzvláště tady. V tomto spolku mají lidé ve svých srdcích hodně místa, a proto jsme se rozhodli ve svém videoklipu podpořit právě je."

Šumava není jen obyčejnou písní, jde o emotivní příběh člověka, který miluje svůj domov. Na jejím nahrávání se podílely dívky ze sušického sboru nebo houslistka Lucie Houšková

Tato emotivní píseň vznikla ve studiu u Petra Lebedy, kytaristy kapely Rybičky 48, který ji dodal jedinečný ráz a charakter. Píseň Šumava s videoklipem najdete na stránkách kapely nebo serveru Youtube. Tak na co čekáte? Už jste ji slyšeli?


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.10.2020 09:42
Video




0 +
 

Hlavní zprávy