Udělejte si výlet s ČD Busem Šumava na Kleť!

České dráhy budou provozovat v červenci a srpnu 2017 novou autobusovou linku z Českých Budějovic přes Holašovice až pod lanovku na Kleť.




České dráhy budou provozovat v červenci a srpnu 2017 novou autobusovou linku z Českých Budějovic přes Holašovice až pod lanovku na Kleť.

České dráhy zavádějí na turistickou sezónu 2017 novou sobotní autobusovou linku České Budějovice - Holašovice – Krásetín, lanovka na Kleť. Ta slouží k přepravě z Č. Budějovic a mezi vlaky ČD stanice Holubov a dolní stanicí lanové dráhy na Kleť v Krásetíně. Odstraní se tím nutnost několika kilometrové chůze od vlaku z Holubova k lanovce a umožní tak hlavně starším, méně zdatným, či méně mobilním turistům navštívit známý vrchol Kletě. Nově jsou spoje vedeny i do Holašovic, obce zapsané na seznamu UNESCO, která tak bude napojena na síť Českých drah. Autobus má v ČB přípoje i na rychlíky od Prahy a do Prahy. Jede o sobotách od 1. července do 26. srpna 2017. POZOR! Busy ČD Šumava neodjíždějí z autobusového nádraží, ale ze zastávky před ředitelstvím ČD v Nádražní ulici čp. 12. vedle vlakového nádraží!

V autobusech platí skupinová víkendová jízdenka za 259 Kč až pro 5 osob, takže na ni mohou cestovat 2 dospělí a až 3 děti do 15 let. 

Na vrcholu Kletě si můžete prohlédnout světoznámeou observatoř, podívat se z nejstarši kamenné rozhledny v Čechách, projít naučnou stezku Kolem Kletě anebo si jen prostě užít pohodu na terase horské chaty. A pokud budete mít chuť na trochu adrenalinu, dole můžete sjet na koloběžce. 

Jízdní řády ČD Busu Šumava naleznete zde


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 25.06.2017 09:20



0 +
 

Hlavní zprávy