Úspěch našich studentů na Innovation Camp 2016

Poprvé a hned úspěšně Účast Soukromé střední školy a jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Č. Budějovice, s. r. o. na JA Czech & MetLife Innovation camp 2016 přinesla druhé a třetí místo. Jednalo se o historicky první účast … Continued


Poprvé a hned úspěšně

Účast Soukromé střední školy a jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Č. Budějovice, s. r. o. na JA Czech & MetLife Innovation camp 2016 přinesla druhé a třetí místo.

Jednalo se o historicky první účast školy z Českých Budějovic na vzdělávacím projektu, zabývajícího se praktickým využitím ekonomických znalostí žáků k vyřešení konkrétního ekonomického problému. Žáci ze všech zúčastněných škol byli rozděleni do 11 týmů a následně po dobu dvou dnů vymýšleli, zpracovávali a především realizovali postup propagace vzdělávacího portálu „Snoopyho testovárna“. Druhý den porota hodnotila zapojení žáků v týmu, propagační video produktu, které studenti zpracovávali, tříminutovou prezentaci myšlenky a poznámky studentů.

Soutěž se uskutečnila v Průhonicích ve vzdělávacím centru Floret. Celkově se na soutěž sjelo 70 středoškoláků z různých koutů České republiky. V průběhu dvou dnů dokázali, že znalosti, které jim vyučující předali během vyučování, nejsou zbytečné a lze je v reálném životě aplikovat. Dále si vyzkoušeli práci s lidmi, které vidí poprvé v životě a díky tomu se více přiblížili realitě, jež je čeká při nástupu do práce.

Ze Soukromé střední školy a jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Č. Budějovice, s. r. o. byli do soutěže nominováni: Veronika Šímová, Michaela Dáňová, Nikola Fajtlová, Václav Iral, Jiří Rivera a Matěj Křiváček. Všichni zúčastnění si odvezli cenné poznatky nejenom z oblasti ekonomie, ale i o sobě samých. Na konci porota vyhlásila první tři týmy, ve kterých byli i dva žáci z Českých Budějovic. Druhé místo obsadila Veronika Šímová s týmem číslo 11 a třetí místo Matěj Křiváček s týmem číslo 2.

Mgr. Alena Švepešová

       



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy