Velkolepý koncert PKF a Bubeníčků: Romeo a Julie v Českém Krumlově

Ve druhém týdnu července 2024 se v Českém Krumlově připomene 460. výročí narození Williama Shakespeara impozantním koncertem propojujícím balet Romeo a Julie s hudebním zpracováním. Při 33. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov (12. 7. – 3. 8. 2024) vystoupí umělci jako PKF–Prague Philharmonia a dirigent Tomáš Braun.


Ve druhém týdnu července 2024 se v malebném Českém Krumlově připomene 460. výročí narození slavného dramatika Williama Shakespeara. Celým městem se během 33. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov (12. 7. – 3. 8. 2024) rozlehne melodická hudba uctívající jeho odkaz. Těšit se můžeme na působivý koncert, který propojí Shakespeareovu tragédii Romeo a Julie s hudebním zpracováním a baletním uměním.

Pro tento jedinečný zážitek spojí síly české umělecké soubory a jednotlivci v čele s PKF–Prague Philharmonia a renomovaným dirigentem Tomášem Braunem. Choreografii připravuje Jiří Bubeníček, bývalý sólista a nyní šéfchorograf Baletu Národního divadla. Pozoruhodný baletní soubor Les Ballets Bubeníček představí svou činnost na pódiu ve spolupráci s mága hudební scény Tomášem Braunrem.

Program koncertu zahrnuje skladby renomovaných skladatelů, přičemž hlavním lákadlem je hudba z baletu Romeo a Julie od Sergeje Prokofjeva, která v sobě skvěle skrývá aktuální emocionální výzvy a nabízí klasický hudební zážitek. Obohacení večera pak zajistí Vincenzo Bellini se svou Sinfonií z pera Kapuleti a Montekové a Charles Gounod s Předehrou ke své opeře Romeo a Julie. Peter Iljič Čajkovský paralelní Romeo a Julie - Předehra - Fantazie všem divákům přinese krásnou atmosféru.

Shakespeareovo dílo oslovilo mnoho hudebních skladatelů a umělců v průběhu staletí a zůstává inspirací i pro současné tvůrce. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov posluchačům i divákům nabízí jedinečnou příležitost přiblížit se k odkazu Shakespeara prostřednictvím hudby a baletního umění.

Na koncert doslova z křesla české krajiny bude zvána široká škála diváků včetně těch, kteří Shakespeara dříve neznali, ale rádi se nechají uchvátit kouzlem jeho příběhů a klasické hudby. V tomto ohledu je v názvu koncertu, Shakespeare 460 – Romeo a Julie, připomenut ústřední milostný příběh mezi dvěma mladými zamilovanými, který představuje veřejnosti průřezovou kulturu od Shakespeara po následující generace.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy