Kapela z Jihočeského kraje zaujala bluegrass koledou!

Jihočeská kapela Obejváci přináší originální hudební těleso s autorskými skladbami, kombinují americký folk a českou textovou náplň. Zrodili se v obýváku a dnes ovlivňují širší publikum s energií a kreativitou.


Zalité sluncem a hudební vášní z jižních Čech přichází do našich uší svěží větr, který vám zajisté vykouzlí úsměv na tváři. Kapela s názvem „Obejváci“ se prosazuje na hudební scéně s energií a kreativitou, obojím zrozeným v domácím obýváku. Po svém debutu v roce 2021 kapela již dávno nevystupuje pouze před návštěvou v obývacím pokoji. Na svém kontě má již nejedno vystoupení na řadě hudebních festivalů či nahrávání svých písní.

Základ tvoří kytarista Luboš Maškara Barchini, známý z kapely Sem Tam, a zpěvačka Kristýna Barchini. Jejich hudební genius se odráží v autorských skladbách, které z kapely dělají originální hudební těleso. Hudební kovadlinou není pouze kytara nebo zpěv. Důležitou roli hraje také banjista Lukáš Šebesta, zpěvák a houslista Jan Pelech, a kontrabasista Karel Kačer. Příjemně laděnou a profesionáli posouzenou hudební kompozicí vykresluje tato pětičlenná skupina pečlivě vybroušený obraz doby, kdy hudba ještě měla duši.

Podoba repertoáru je zvláštní aspekt kapely Obejváci. Přestože se skladby opírají hlavně o vlastní tvorbu, kapela v sobě nese také stopu amerického folku a country prostřednictvím melodií známých písničkářů, ovšem s českou textovou náplní. Tento propojený hudební svět zde tvoří jedinečnou symbiózu, která je tak typická pro tuto jihočeskou kapelu.

Jestliže jste potěšeni tradicí, kterou reprezentuje bluegrassová muzika, nebo vás zaujaly jména kapel jako Sem Tam a Bonsai č.3, je více než jisté, že vás koncert kapely Obejváci rozzáří. Prozkoumejte tento unikátní fenomén české hudební scény, který, ač zrodil v obývacím pokoji, dnes ovlivňuje mnohem širší publikum. Otevřete své hudební srdce kapele Obejváci a přijdtě ve čtvrtek 4.4. do Galerii Dragoun



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy