Nádrž Bagr ve Stromovce bez vody

Technické služby FCC objevily velké množství odpadu v Bagru ve Stromovce v Českých Budějovicích. Mezi nalezenými předměty patřily PET lahve, míčky a plechovky. Město plánuje projekty zaměřené na čistění vody rostlinami a opravu poškozené výpusti Bagru.


Technické služby FCC v Bagru ve Stromovce v Českých Budějovicích nedávno narazily na množství odpadu. Pracovníci na místě narazili na potřísněný prostor plný PET lahví, míčků i plechovek.

V hodnocení situace byl Radek Kyrian, vedoucí městského odboru životního prostředí, který je připravený pro aktivní napomáhání akci. Vyznal, že ciel čistění nádrže byl, aby se dostal k časticím, jako jsou láhve, psí hračky, dřevo a beton. Pokud jde o množství odpadu, poznamenal, že je to méně, než očekával.

Před zahájením práce museli pracovníci vylovit ryby z nádrže. To vedlo k objevu třinácti druhů dravých i býložravých ryb, které nádrž obývají. Zvlášť pozoruhodný byl nález sedmikilového suma.

Po skončení čistících prací, město České Budějovice plánuje spustit projekty zaměřené na částečné čištění vody pomocí rostlin. Tyto rostliny budou v pozici absorbovat část fosforu přitékajícího z Vltavy, což by mohlo zlepšit kvalitu vody a omezit růst problematického fytoplanktonu.

Život v bagru a celkový zásah na místě budou nadále pokračovat po dobu několika let. Avšak náměstkyně primátorky, Zuzana Kudláčková, ujistila, že z Bagru nebude koupaliště, přestože je velmi oblíbené jako relaxační zóna.

Současně s čištěním se vodohospodáři chystají opravit poškozenou výpusť Bagru. Je očekáváno, že nádrž v českobudějovickom parku Stromovka bude znovu napuštěna do začátku letní sezóny.

Byl to sedmikilový sumec, který v Bagru žil. Vyčištěná a připravovaná nádrž v českobudějovické Stromovce je připravena na nový začátek. Stačí jen kráčet vpřed a těšit se na léto v čistém prostředí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy