Školáci sraženi na pěší zóně, řidič ujel

Šokující nehoda v Třídě 5. května: neidentifikovaný řidič srazil dva školáky na pěší přechodu a ujel. Děti naštěstí vyvázly bez zranění. Policie pátrá po řidičovi a hledá svědky.


Ve čtvrtek odpoledne se stala šokující událost na Třídě 5. května. Neidentifikovaný řidič, který jízdou ve směru od ulice Nová k náměstí Míru ničím neprozrazoval své zjevné opomenutí povinností za volantem, způsobil nehodu, při které srazil dva školáky a následně z místa události ujel.

Nehoda se udála v blízkosti domu s číslem popisným 33/157 na označeném pěší přechodě. Podle jihomoravského policejního mluvčího Milana Bajcury, na tento přechod upozorňují dokonce i blikající světla.

„Děti naštěstí z nehody vyvázly bez zranění, záchranná služba nebyla nutná. Je však zřejmé, že řidič musel pocítit náraz do cestujících dětí“, upřesňuje Bajcura.

Matka jednoho ze zasažených školáků informovala o nehodě policisty až po dvou hodinách. Požádala je, aby se snažili najít neznámého řidiče, který je zodpovědný za tuto událost.

Policie v současné době pátrá po řidiči a také vyhlašuje vyšetřování s hledáním svědků. „Pokud někdo z projíždějících řidičů zaznamenal průběh nehody na svou palubní kameru, ať se obrátí na kolegu Miroslava Hrušku na čísle 974 226 588. Alternativně může volat na linku 158“, doplňuje mluvčí.

Třída 5. května je frekventovaným místem, kde projíždí každý den přes deset tisíc aut. Na několika přechodech v této oblasti došlo již k řadě střetů s chodci. Místní obyvatelé proto dlouhodobě požadují výstavbu obchvatu. Na jeho stavbě se již pracuje a měla by být dokončena příští rok.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy