35 nových trolejbusů Škoda bezdrátově ovládnou ulice Českých Budějovic

Českobudějovický dopravní podnik koupí 35 nových trolejbusů od Škody za necelých 700 milionů korun. Trolejbusy typu 33Tr budou vybaveny trakčními bateriemi, umožňující jízdu i bez trolejového vedení. Investice přispěje k modernizaci a udržitelnému rozvoji městské dopravy.


Do ulic Českých Budějovic přijedou nové trolejbusy od tradičního výrobce Škoda, který zde již má silnou pozici. Městský dopravní podnik uzavřel smlouvu na dodání 35 kloubových trolejbusů typu 33Tr, které budou využívat karoserii od společnosti SOR. Cena 35 vozů se vyšplhala na necelých 700 milionů korun a jedná se tak o největší investici v historii českobudějovického dopravního podniku.

Trolejbusy 33Tr budou parciální a vybavené trakčními bateriemi, což znamená, že budou schopny jezdit i na částech tras bez trolejového vedení. To umožní jejich nasazení i v lokalitách, kam dosud elektrobusy nezasahovaly. Dopravní podnik očekává, že nová vozidla zlepší a zatraktivní městskou hromadnou dopravu v Českých Budějovicích.

Nakupovaná vozidla nahradí část stávajícího vozového parku tvořeného především typem Škoda 25Tr. Současně s tím se plánuje postupná modernizace dalších vozidel v parku dopravního podniku.

Škoda Electric je nejenom tradičním dodavatel trolejbusů v Českých Budějovicích, ale také jedním z největších výrobců trolejbusů na světě. Firma má za sebou dlouholetou tradici výroby elektrobusů a její produkty se vyznačují vysokou kvalitou, spolehlivostí a moderním designem. S dodávkou nových vozidel bude trolejbusová flotila Českých Budějovic tvořena celkem 95 vozidly.

V krajském městě a jeho okolí zajišťuje dopravní podnik přepravu prostřednictvím trolejbusů a autobusů. Celkově dopravní podnik provozuje 23 linek, na kterých loňský rok najely vozidla celkem 5,45 milionu kilometrů.

Trolejbusy mají v Českých Budějovicích bohatou historii, která sahá až do roku 1909. Přestože byl jejich provoz několikrát přerušen, stále zůstávají důležitou součástí městské hromadné dopravy. Nové trolejbusy pomohou pokračovat v tradici a zároveň přispějí k modernizaci a udržitelnému rozvoji dopravy ve městě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy