Budějovičáci budou mít už v květnu lanový park

Společnost Progresiv, s.r.o., začala s přípravou lanového parku v úseku lesa vedle školy Máj II. První trasy by měly být dokončeny v květnu letošního roku. Po zkušebním provozu bude park otevřen široké veřejnosti z Českých Budějovic i celého Jihočeského kraje.


„Hlavním cílem vznikajícího lanového parku je umožnit dětem a mladým lidem aktivně trávit svůj volný čas v přírodě v bezprostřední blízkosti svého města. Mladí lidé tak dostanou příležitost zkusit si netradiční sportovní aktivity v korunách stromů, což jim pomůže k zvýšení jejich fyzické zdatnosti a schopnosti odhadnout správně své síly,“ uvedl k projektu jednatel společnosti Progresiv Vojtěch Prokeš.

Lanový park nabídne trasy různé obtížnosti. Základem tras budou lanové překážky ve výšce kolem 10 m. Lanové překážky budou umístěny na stromy šetrně a neomezí ani stávající využití lesa k procházkám. Svým umístěním je park vhodně dostupný zejména na kole, neboť se nachází hned vedle cyklostezky vedoucí do Branišova. Návštěvníci však budou moci využívat pohodlně i MHD, která je rovněž v bezprostřední blízkosti.

„Lanový park bude otevřen vždy v letních měsících o víkendech i ve všední dny a to tak, aby jej mohli navštěvovat mladí lidé a trávili tak svůj volný čas sportovním vyžitím,“ doplnil Prokeš.

Park by měl podle jeho slov sloužit především mladým lidem z přilehlých lokalit, kteří nemají příliš příležitostí k aktivnímu trávení volného času, ale také jako nabídka pro školy a výchovné organizace. Výrazně tak rozšíří možnosti mladých lidí z celého města.

„Lanový park jako aktivitu ve městě vítáme. České Budějovice obecně nenabízí příliš mnoho atrakcí pro děti a mládež a proto tento projekt podpořila rada města podnájmem pozemku v blízkosti nejlidnatějších lokalit tak, aby pro uživatele byl park co nejlépe dostupný,“ dodává za město České Budějovice náměstkyně primátora Ivana Popelová.

Zdroj: tisková zpráva města České Budějovice


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.02.2021 13:20




0 +
 

Hlavní zprávy