Doporučení knihy: Architekt temna

Na český trh se vrací finská hvězda Marko Hautala.


Marko Hautala je oceňovaný finský spisovatel, v současnosti je možné jej považovat za největší jméno finského hororu. Je především osobitým autorem, který má velmi specifický styl. U jeho hororů si sáhnete na dno vlastní duše, protože dokáže skvěle spojovat psychologický horor s temným realismem prostředí. Kniha Architekt temna prezentuje to, jak depresivní Markovy horory jsou. A to v tom nejlepším slova smyslu.

Na českém trhu se nejedná o nováčka. Za sebou má již knihy Bába Motyka (původně vyšlo jako Kuokkamummo, 2014) a Šeptající dívka (Kuiskaava tyttö, 2016). Nakladatelství Golden Dog pokračuje ve vydávání tohoto skvělého finského autora, který ukazuje, že na severu se nepíší jen dobré thrillery, ale i výtečné horory.

V knize Architekt temna se mladík Joni nastěhuje do činžovního domu. Beton, okna, temná schodiště a tlumené pohledy unylých dveří. Přestože vyrůstal v prosperující rodině a hodlá nyní žít sám, byt mu zařídil otec. Joni se těžko přizpůsobuje novému rytmu každodenního života. Navíc hned po nastěhování zjistí, že předchozí majitel bytu zabil ve sklepě domu svoji dceru.

Za nocí slyší Joni z tajuplného schodiště podivné hlasy. Kdo se po domě potuluje? Setkání se sousedy jeho obavy rozhodně nezaplaší. Marko Hautala potvrzuje, že skutečný horor žije blíž, než si myslíte.

Pokud si chcete naordinovat psychologický horor, jenž vás dovede rozebrat, rozhodně se po knize Architekt temna podívejte. A pokud ne, ani tak se knize nevyhýbejte, protože tohle je tak specifická tvář světového hororu, že si zaslouží pozornost. O překlad knihy se postarala Linda Dejdarová, která má na svém kontě i předchozí překlady Markových knih. Překlad Architekta temna tak dostáváte v tom nejlepším možném provedení.

Architekt temna je na trhu od 7. března 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/architekt-temna/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy