Jak zvládnout stěhování v zimních měsících

Přestože si většina lidí volí z důvodu lepšího počasí pro stěhování spíše teplejší období roku, občas si zkrátka dobu stěhování nemůžeme vybírat. Skončí nám nájemní smlouva, dostaneme výhodnou pracovní nabídku v jiném městě, a musíme se proto přestěhovat co nejdříve, klidně i během zimy. Pokud je to i váš případ a čeká vás v nejbližší době stěhování, přestože se zima blíží, poradíme vám jak na to.


Připravte se na jakékoli počasí

Přestože je pro zimní stěhování Praha lepším místem, než například Krušné hory, musíme být během stěhování v chladném období připraveni na jakékoli změny počasí. Je proto důležité váš nábytek a zařízení důkladně zakrýt něčím nepromokavým, aby nedošlo k jeho poškození vlhkostí. Bláto, které se během stěhování nanosí do domu, může poškodit některé typy podlah, je proto lepší exponovaná místa zakrýt například rozloženými kartonovými krabicemi, které podlahovou krytinu ochrání.

Co když napadne sníh

Pokud napadne sníh na cestu k vašemu domu, dříve než přijede stěhovací firma, budete muset sníh odklidit a v ideálním případě posypat pískem všechna místa, kde by mohlo hrozit uklouznutí. Přestože jsou zaměstnanci stěhovací firmy zkušení profesionálové, uklouznutí by mohlo znamenat poškození vašeho cenného majetku. I přesto že jsou kvalitní stěhovací firmy pojištěné, sami víte, že cena například porcelánového servisu po babičce se nedá penězi vyčíslit.

Výhody stěhování v zimě

Stěhování v zimním období má i své výhody. Jelikož se v zimě stěhují lidé neradi, nebudete mít pravděpodobně větší problém se zarezervováním vhodného termínu. Během zimních prázdnin děti navíc nechodí do školy, takže nezameškají. Pokud máte své věci dobře zabalené, aby odolaly i nepříznivému počasí a zvolíte si kvalitní stěhovací firmu, nemělo by vás při zimním stěhování nic zaskočit.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Autor: Redakce REGIONJIH.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy